Додик: Нема договора о именовањима, у питању и буџет

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је договор о именовањима пукао и да не зна да ли ће бити усвојен буџет БиХ.

понедељак, јул 13, 2020 / 08:51

Додик је рекао да сада не зна да ли ће бити усвојен буџет БиХ и да више ништа не може да каже са сигурношћу, јер је БиХ потпуно неуспјешна, пропала земља.

Он је за АТВ нагласио да се на нивоу БиХ једино може договарати и тако долазити до рјешења, па између осталог и за буџет, а именовања не треба посматрати као неко "ухљебљење” већ као принцип националне политике.

Подсјетивши на састанак СНСД-а, ХДЗ-а и СДА, прошле седмице у Источном Сарајеву, Додик је рекао да је договорено да буду именовани сви они који су прошли процедуре.

"ХДЗ је рекао да приликом коначног избора неће подржати приједлог СДА за министра одбране Селму Цикотића и директора обавјештајне агенције, а онда, да би се све закопликовало, /Бисера/ Турковићева је рекла ‘нећемо подржати ХДЗ, хоћемо СНСД’. Вјероватно с намјером да завади, јер то су мале игре које покушавају да наметну да направе велике приче”, рекао је Милорад Додик.



Оставите одговор