Рутински и хидрирано: Црнадак, без застава, са Норвежанком о политици

Потпредсједник Партије демократског прогреса Игор Црнадак састао се данас у Бањалуци са отправницом послова амбасаде Норвешке у БиХ Сири Андерсон и није јој предао, како је за сада познато, петицију било какве групе грађана.

четвртак, јул 9, 2020 / 23:37

За разлику од Радована Вишковића и српске заставе, у Црнатковом случају на столу није била ни партијска застава ПДП, ни Норвешке, а тема састанка била је политичка ситуација у Републици Српској и БиХ, укључујући и предстојеће локалне изборе. Било је флаширане воде.

Црнадак је изнио очекивање ПДП-а да избори буду одржани 15. новембра, а да ће читав процес, предизборна кампања и сами избори, бити одржани у демократској атмосфери:

"Очекујемо да ће грађанима бити омогућено да гласају по својој вољи, без притисака и уцјена, за разлику од претходних изборних процеса, посебно оног 2018. године", рекао је Црнадак.

Он је истакао став да ће у Народној скупштини Републике Српске Клуб посланика ПДП-а остати јака и активна опозиција:

"Бити опозиција оваквој власти, која нас већ 14 година задужује, током чије владавине је корупција достигла неслућене нивое, а током свих тих година као друштво назадујемо, обавеза је сваке здраве политичке снаге", истакао је Црнадак.

Црнадак је пренио став ПДП-а да власт на нивоу заједничких институција БиХ није дала никакве резултате, како на пољу економије, тако ни на пољу ЕУ интеграција, док је тај ниво власти у својим уставним и законским надлежностима био готово невидљив у тренутној кризи изазваној вирусом корона.



Оставите одговор