Упад без пасоша: Мигрантима "прате кретање", али им не пада на памет да их врате са границе кући

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске предузимаће све законом прописане мјере и радње, у циљу заштите личне и имовинске безбједности свих грађана и очувања повољног стања безбједности уз поштовање принципа хуманости,

субота, јул 4, 2020 / 00:45

Уз интезивно присуство и рад полицијских службеника  на терену, нарочито на мјестима  гдје се илегални мигранти  најчешће крећу и окупљају – закључено је на данашњој сједници Координационог тијела за праћење кретања илегалних миграната преко територије Републике Српске.

На данашњој сједници, којом је предсједавао директор полиције Републике Српске Дарко Ћулум, ивршена је анализа стања илегални миграната на подручју Републике Српске.

Закључено је да ће полиција Српске, у складу са потписаним споразумом, наставити пружати помоћ Граничној полицији БиХ у заштити источне границе од уласка илегалних миграната.

Такође, у наредном периоду, интезивно ће се радити на сузбијању, спречавању и откривању кривичних дјела "Kријумчарење лица" заједно са Тужилаштвом БиХ, Граничном полицијом БиХ, СИПА-ом и Службом за послове са странцима.



1 КОМЕНТАР

  1. Prihvatio bih kvalifikaciju „krijumčarenje lica“ da se tu radi o 10, 100,500 migranata, ali već 1000, 2000,5000 e to ne mogu da prihvatim. Gdje i kako ti migranti prelaze granicu? Odakle dolaze? Kome je u interesu da se gomilaju u BiH? zašto se ne angažuje vojska? pusti više politiku, građanima reba sigurnost i neko dobija platu da bismo je imali. I opet, glupi Bosanci će platiti račun koji prave naše komšije, i treba nam tako!

Оставите одговор