Славу ВРС честитали само Вишковић, Бореновић и Стевандић

Ви знате да је честитао још неко други? Не само да знате, већ сте видјели својим ушима? Чули очима? Е, па то је проблем са онима који са јавношћу комуницирају преко "својих" медија.

понедељак, јун 29, 2020 / 15:20

Најштетније и најсрамотније је када државни службеници фаворизују неки медиј, приватни или државни. Или кад се СНСД оглашава директно преко Срне и РТРС. Но, још је горе када СДС није послао никакво саопштење поводом Видовдана, а то им је (изузимајући ефбиховске медије) главна полуга оглашавања. Објављујемо честитке које смо добили, јер, као да су честитали Фронталу.

Стевандић уобичајено и кратко

Нека нам је сретна слава војске Републике Српске у којој смо били неподијељени стварајући своју Републику и нека нам дјеца увијек знају и обиљежавају Видовдан. Свим припадницима ВРС, ветеранима, њиховим породицама, насљедницима традиције и трећем пјешадијском Република Српска пуку, искрене честитке, ријечи су прередсједника Уједињене СрпскеДр Ненад Стевандић

Бореновић: Данашњи функционери не би имали данашње привилегије, да није било ВРС

Предсједник Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић, припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука ОС БиХ и ветеранима одбрамбено-отаџбинског рата упућује искрену честитку поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске.

Бореновић каже да жртва коју су припадници ВРС поднијели у рату обавезује данашње и све будуће генерације да чувају успомену на храброст оних који су положили живот за отаџбину, стварали је и бранили, те да свакодневно радимо на стабилности, економском и сваком другом просперитету Републике Српске:

"У том смислу, неопходно је посветити више бриге правима борачких категорија. Српска је стварана да буде грађена и даље, а они који су прије двадесет осам година стали у прве редове борбе заслужују највеће поштовање и достојанствен живот. Чак и они који данас обављају највише функције у земљи, а нису били учесници одбрамбено – отаџбинског рата морају себе свакодневно подсјећати да ни територије, ни институција, ни данашњих привилегија које уживају не би било без бораца ВРС", каже Бореновић.

Вишковић, јер је био један од команданата?

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку поводом Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске командату Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милану Радојчићу, официрима, подофицирима, војницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, као и свим некадашњим припадницима Војске Републике Српске.

"У име Владе Републике Српске и своје име упућујем вам срдачне честитке поводом Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске.

Видовдан је један од највећих и најважнијих празника који дубоко прожима биће српског народа и, на овај дан, с поносом се сјећамо историјског пута наше војске, која је у тешким временима одбранила и сачувала Републику Српску и њено становништво.

Улога Војске Републике Српске у стварању и одбрани Републике Српске је немјерљива и прослава крсне славе прилика је да се сјетимо и одамо почаст свим борцима, који су у одбрамбено-отаџбинском рату положили своје животе у одбрани Републике Српске и наше слободе.

С увјерењем да ћете, као и до сада, с оданошћу наставити да чувате и његујете традицију Војске Републике Српске, желим вам срећну крсну славу, још много професионалних успјеха и личне и породичне среће", наводи се у честитки премијера Вишковића.



Оставите одговор