Сателитским праћењем земљорадника у Српској лове неправилности

Сваки четврти контролисани пољопривредник у Српској лажирао је податке када је ријеч о пријављеним површинама под усјевом меркантилне пшенице, због чега су им из Агенције за аграрна плаћања РС поручили да ће бити санкционисани.

субота, јун 6, 2020 / 22:05

"Сви корисници који су дали нетачне податке у пријави за сјетву меркантилне пшенице, ће бити санкционисани тако што ће имати пасиван статус у наредне двије године, односно у том периоду неће имати право на било коју врсту подстицаја прописаних Правилником о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села”, саопштено је из Агенције.

Напомињу како од ове године, поред уобичајених контрола, додатну контролу врше и софтверским системом "етФарм", гдје су подаци електронског катастра и подаци из регистра пољопривредних газдинстава повезани са сателитским снимцима, што значајно олакшава идентификацију пријављених сјетвених површина на терену.

Поред контроле сјетвених површина под меркантилном пшеницом, овим системом ће се наставити са контролама сјетвених површина засијаних уљаном репицом, сунцокретом и сојом.

Иначе, према подацима из Агенције од 145 корисника, њих 47 је дало потпуно тачне податке, код 60 постоје одређена неслагања док је код 38 уочено потпуно неслагање пријављених површина са стањем на терену.



3 КОМЕНТАРА

  1. Република Српска има законе који су измишљени прије свега да у сврху пљачке и рекета цјелокупног народа у Републици Српској.
    Ако казна за погрешно држање контејнера за смеће може бити од 2000 до 5000 КМ онда се нема о чему причати. Сви стоје на погрешном мјесту а казна се пише ономе ко није дао рекет и треба га уништити.
    Полиција поставља радаре на потпуно безбједносно и сигурносно безначајна мјеста али зато кроз центар града вози се 100 на сат без страха од казне,па ти пређи улицу или пусти дијете.
    Република Српска и сателити??!
    Ко плати под шатором може и ГМО сијати,добити подстицај за амброзију,добити милионе од Српске на суду јер “ није уведен“ у посјед,…
    Зато ми није јасно зашто се срби љуте када им муслимани напишу да ће се изјести међусобно јер више нема гузоваче и пљачкања њихове имовине.

  2. И наравно да се држимо текста и теме,нису још попаковали ни оно скупо смеће од „болнице“ а већ су као „Cable Guy“ понудили нове „сателитске услуге“ захвалним конзументима режима.
    Република Српска и сателити ко Бог и шеширџија.

    https://youtu.be/FDfJAxpp1SY

  3. Абу-Младене, ви баш навалили на Српску.

    Ко и онај Абу-Хамза. Јесте нешто у роду?

    Честитке Министарству пољопривреде на одличном послу и увођењу праћења. Поштен свијет поштено да добије. Преваранате и лопове још оштрије казнити.

    Нек се љуте Абу-Младен и Абу-Хамза колико год хоће.

Оставите одговор