Додик Србобранитељ са Пељешца: Декларација почива на ревизионизму и отклања од злочина

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је циљ Резолуције о поштовању жртава фашистичког режима и покрета коју је усвојио Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, да омаловажи сва страдања која су Срби имали у Другом свјетском рату.

понедељак, јун 1, 2020 / 12:54

-Ова резолуција је подвала политичког Сарајева, које је користило један тренутак у којем је хтјело да подвали озбиљне политичке неистине да саопшти своје већ раније припремљене истине да понизи српске жртве и да се отклони од страдања које се дешавало у Другом свјетском рату – рекао је Додик обраћајући се на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске поводом разматрања Информације о резолуцији поштовања жртава фашистичког режима и покрета Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Он је додао да се Резолуција представља и покушава да буде осуда злочина, али да се она у суштини отклања од злочина.

-Ријеч је о документу који почива на потпуном ревизионизму. Овај документ је настао као интерпретација нетачних, искривљених историјских чињеница са жељом да се политички злоупотријеби тема, да се омаловаже страдања, глорификују нечији други утицаји и да се та тема по њима дефинитивно заклопи, отвори за неке друге теме које ћемо моћи да гледамо у наредних мјесец и по дана – истакао је Додик.



Оставите одговор