Лоше и опасне вијести: Руководећи у антисрпском институту, словеначки је представник у Венецијанској комисији

Влада Републике Словеније је за новог члана Венецијанске комисије Вијећа Европе именовала бившег предсједника Уставног суда Републике Словеније проф. др. Ернеста Петрича. Довољно је рећи да је један од посљедњих наслова овог "института" Додик и Ђукановић као фактор нестабилности на Балкану…

понедељак, јун 1, 2020 / 13:18

Њихове анализе немају у себи ништа научно и заправо су нека врста "шта се баби снило" импресионистичке поетике, која се пакује у предвидив садржај. Посебно ако се узму у обзир финансијери и чланови.

Но, већ смо писали о томе, као и да је из неког разлога (ваљда није давао паре) у посјету овом институту ишао и Петар Ђокић, предсједник Социјалистичке партије РС.

Он још увијек није Зоран Живковић, угледни лик овог "института", али ево шта још каже ИФИМЕС:

Европска комисија за демокрацију кроз право, познатија као Венецијанска комисија, је савјетодавни орган Вијећа Европе о уставним питањима.

Др. Петрич је угледни стручњак за међународно право, дипломата, амбасадор, уставни судац и бивши предсједник Уставног суда Републике Словеније. Тренутно је члан Међународне правне комисије УН, прије неколико година био је и њен предсједник.

Др. Ернест Петрич је низ година потпредсједник Савјетодавног одбора Међународног института за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС)[1]



Оставите одговор