Монтенегрини се играју државе и тренирају строгоћу: Притвор до 30 дана за скидање (жуто-црвене) заставе

Вијест која слиједи ударна је на Миловизији, односно РТЦГ која чак дуже од Федералне телевизије из Сарајева, врши културни геноцид над српским наородом и не користи ћирилицу. Ми подсјећамо шта је историјска застава Краљевине Црне Горе, коју тобоже васкрсавају ових дана.

среда, мај 27, 2020 / 01:14

Вијеће Основног суда у Бијелом Пољу прихватило је приједлог Основног државног тужилаштва у Бијелом Пољу и након саслушања, одредило притвор у трајању до 30 дана за Богдана Ћинћура и Растка Ћетковића из Бијелог Поља, због основане сумње да су извршили кривично дјело повреда угледа Црне Горе.

"Оптужним предлогом ОДТ-а у Бијелом Пољу, који је поднијет данас суду, представљено је да су окривљени учинили кривично дјело на начин што су 23.05.2020. године у времену од 03:00 до 03:20 часова, у ул. Слободе, у Бијелом Пољу, поломили и бацили више застава Црне Горе које су биле истакнуте поводом Дана независности на стубовима расвјете", наведно је из ОДТ-а Бијело Поље.

Подсјећамо, Управа полиције саопштила је раније да је због кривичног дјела повреда угледа Црне Горе бјелопољска полиција ухапсила три особе.

"Ухапшени су Б.Ћ. (20), Р.Ћ. (22) и И.Б. (20) сви Бијелог Поља због наведеног дјела. Ова лица су, сумња се, 23. маја 2020. године у времену између 03,00 и 03,20 часова, поломила и бацила 13 застава Црне Горе које су биле истакнуте на стубовима градске расвијете. Полиција је недуго након пријаве расвијетлила овај догађај и идентификовала лица", саопштено је раније из Управе полиције.

Скрнављење државних симбола осудио је градоначелник Петар Смоловић, бројне политичке партије, НВО и грађани.



Оставите одговор