Страх од литија, јачи од страха од глади: Границе Црне Горе затворене за Србију и Српску

Премијер у антисрпској влади која прави цркву на атеистичким основама, Душко Марковић, саопштио је да је Црна Гора одлучила да у првим данима јуна отвори границе са низом земаља, али остају затворене за Србију и Републику Српску.

понедељак, мај 25, 2020 / 22:39

Према црногорским медијима, Марковић је најавио да ће 1. јуна отварити границе са Хрватском, Словенијом, Аустријом, Немачком, Пољском, Чешком, Мађарском, Албанијом и Грчком.

Kритеријум за најављено отварање границе прописао је, како је навео црногорски премијер, Институт за јавно здравље, а то је да земља има, како преносе јавни сервис и портал ЦДМ, најмање 25 оболелих на 100.000 становника, уколико није грешка и ако није мислио на највише 25 оболелих на 100.000 становника.

"Границе ћемо отварати према земљама које имају сличан епидемиолошки статус. Нећемо тражити посебна тестирања, сви ће добити јасна упутства шта их очекује у земљи и које прописе морају поштовати", рекао је премијер Црне Горе и изразио наду да ће отварање бити у интересу црногорског туризма.

Црногорски премијер је, такође, рекао да ће наставити разговоре са Митрополијом црногорско-приморском чим се стекну услови а да сада још није тренутак за то.

Извор: РТС



Оставите одговор