Што да не похвалимо одуство латиничења МУП РС (без заграде), а волимо и дјецу?

Данас је Међународни дан нестале дјеце (сјећате се Мадлине Мек Кан, ако не Ратка Макарића?), и наша полиција је послала саопштење у којем је вјероватно први пут све написано онако како спада по српском језику. Осим што су и наводи у заградама крајње непотребни.

понедељак, мај 25, 2020 / 19:01

Истрајавањем на оригиналним варијантама, наши народним парама плаћени гласноговорници прибјегавају, јер им је "писање како изговарају" наметнуто као нешто непристојно. Што је први корак културног империјализма, а онда и културног геноцида.

Посебно поздрављамо што је у покретној слици која упозорава родитеље и педофил и дијете четују ћирилицом. То се нашим "пи-ар агенцијама" које раде за државу може десити само ако се од њих изричито затражи.

Даље, слиједи МУП РС без измјена:

Чувајте своју дјецу, јер знају на рачунар боље од вас!

Министарство унутрашњих послова Републике Српске како члан Међународне организације "Амбер Алерт Јуроп" (,,Amber Alert Europe’’) поводом 25. маја, Међународног дана нестале дјеце проводи кампању #НемојБитиЛакПлијен (#DontBeAnEasyCatch) чији је циљ да образује дјецу, нарочито тинејџере о врбовању на интернету.

Ову превентивну кампању, која се састоји од анимираног видеа у којем су дјеци дати вриједни савјети, осмислили су чланови Мреже полицијских експерата за нестала лица (Police Expert Network on Missing Persons (PEN-MP)).

Како наводе стручњаци ове Мреже "још увијек не постоји свијест о врбовању на интернету". "Пажња је често усмјерена на опасности из спољног свијета док дјеца једнако могу бити изложена безбједносним ризицима када су код своје куће и кад су укључена у активности на интернету.

Нарочито сада када дјеца више него икада проводе вријеме на интернету, важно је подићи свијест о овом проблему и дати дјеци неопходне смјернице како би се заштитили од предатора на интернету", сматрају полицијски стручњаци.

Позивамо све да на релеватним друштвеним мрежама/платформама дијеле  едукативни видео који јесте примјер класичног врбовања малољетника на интеренету. Видео можете се преузети на Јутјуб каналу МУП-а Републике Српске.

Министарству унутрашњих послова Републике Српске у прва четири мјесеца ове године пријављен је нестанак шесторо дјеце (5 дјевојчица и један дјечак). Полицијски службеници МУП-а Републике Српске су све њих пронашли живе и здраве.

                                               НАЧЕЛНИК                                                  Мирна Миљановић



Оставите одговор