Латиничење: Што се Министарства финансија тиче, Бифидекс се не може написати овако како читате

Министарство финансија Републике Српске поздравља улазак Агенције за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ) Бањалука у регионални портал "BIFIDEX", који повезује званичне регистре финансијских извјештаја око милион и по привредних субјеката југоисточне Европе. Увезивање у јединствен портал је развојна шанса за привреду Републике Српске и унапређење инвестиционих активности.

понедељак, мај 25, 2020 / 14:07

Водећи се актуелним трендовима у спајању и обједињавању што лакшег приступа, АПИФ је на овај начин пружио региону основне податке и информације из финансијских извјештаја око 60.000 регистрованих привредних субјеката у Републици Српској. Тиме је представљена привреда Републике Српске и омогућена размјена информација.

Овај портал обухвата податке из званичних регистара о статусу предузећа, да ли је преузеће регистровано као активно, ликвидно, у стечају или обрисано, а намјера је да се у будућности преко овог портала може основати предузеће у било којих од укључених земаља на Западном Балкану.

Заједнички портал садржи податке о правним лицима и субјектима из Републике Српске, Републике Србије, Сјеверне Македоније и Албаније, а његово успостављање су финансијски подржали Европска банка за обнову и развој и Фонд за добро управљање Уједињеног Краљевства. Циљ је да се на једном мјесту нађу званични, ажурни и провјерени подаци који су транспарентни и доступни привредницима и пословној заједници.



Оставите одговор