Милицијски сат: Забиљежено 86 прекршаја у посљедња 24 часа и ниједно латиничење

Због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске којом је забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, као и забране кретање свим лицима на јавним површинама у времену од 20,00 до 05,00 часова, у протекла 24 часа санкционисано је 81 грађана у Републици Српској.

петак, март 27, 2020 / 09:59

Подсјећамо, од ове забране су изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и лица којима МУП РС изда дозволу за кретање (потврда за лицима који немају послодавца, а која се обрате надлежној полицијској станици изказајући потребу за несметаним кретањем).

Истовремено, у протекла 24 часа издато је и 5 прекршајних налога лицима због непоштовања мјера изолације, од чега је једно лице прекршило и полицијски час, а евидентирана су два кривична дјела против здравља људи:

– 26.03.2020. године од стране полицијских службеника Полицијске станице Билећа установљено је да М. Б. из Билеће, не поступа по Рјешењу о изолацији Федералне управе за инспекцијске послове, након чега је лишен слободе. Обавијештен дежурни тужилац, који је наложио да се предузму мјере и радње на документовању КД "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије", те да се лице спроведе у ОЈТ Требиње на даље поступање.

-26.03.2020. године полицијски службеници ПС Бања Лука-Лауш су обавјештени да су се са Клинике за инфективне болести из круга старе "Хирургије" удаљили: Г. Р. и њен син Д. Р.. Полицијски службеници су пронашли лица на адреси њиховог боравишта, а о свему је обавјештен је дежурни тужилац који се изјаснио да се ради о КД "Преношење заразне болести" и КД "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије". Даљи рад је у току



Оставите одговор