Ником није јасно зашто Маја држи фото – да потврди редове ваљда?

"Законодавац је пропустио када је већ мијењао закон о здравственом осигурању да категорији незапослених бораца пружи безусловно здравствено осигурање јер законом категорија бораца уопште не спада у 17 категорија предвиђених новим законом који имају здравствено осигурање" – рекала је данас на прес конференције др Маја Драгојевић-Стојић, члан Предсједништва СДС.

уторак, фебруар 25, 2020 / 18:14

"Ових дана можемо видјети дуге редове у филијалама Фонда здравственог осигурања РС како у Бања Луци тако и у осталим градовима Републике Српске.  Оно што је ново у новом Закону о здравственом осигурања је да ће незапослени морати плаћати здравствено осигурање у износу од 80 КМ уколико примања по члану домаћинства  прелази 520 КМ" – казала је Драгојевић-Стојић.

Она је казала да нови закон о Фонду здравственог осигурања лишава бесплатног здравественог осигурања све оне који примају хонорар који прелази 520 КМ, односно и особе које раде на основу ауторских уговора и уговора о дјелу.

"Ту прије свих мислим на сараднике у настави као и велики број ваших колега новинара који су хонорарно ангажовани. Ове категорије ће морати сами да плаћају здравствено осигурање" – рекла је Драгојевић-Стојић у обраћању новинарима.

Она је истакла да су и запослени у здравственим установама свједоци да чак и многе здравствене установе не плаћају доприносе па се веома често дешава да чак и љекари нису осигурани.

"Здравствени систем је нарушен због лошег пословања, неекономичности и великог броја афера а све аномалије здравственог система платиће они који су најмање криви, социјалне категорије, незапослени борци и људи који живе на ивици егзистеницје" – нагласила је Маја Драгојевић-Стојић.



Оставите одговор