СДС тражи од Радојичића појашњење изјава о међународној завјери око Аутопревоза

Позивамо градоначелника Игора Радојичића да изнесе све детаље о страној завјери, која је, како тврди, скована како би Аутопревоз и бањалучко предузеће, које има назив на страном језику "Беwо Реал Естате", од Града отели најатрактивније земљиште у строгом центру и Музеј савремене умјетности Републике Српске у Бањалуци, поручили су из Градског одбора СДС Бањалука.

среда, фебруар 26, 2020 / 18:08

Након што је градоначелник пласирао тезу да у овом случају није ријеч о отимачини имовине свих грађана у корист појединаца блиских власти,  него о завјери странаца, међу којима су и амбасадори утицајних земља, сматрамо да би било коректно да Радојичић доврши причу којом је заголицао домаћу јавност.

Да ли ћемо од Радојичића чути који амбасадори су одговорни за мистериозни нестанак уговора који потврђује власништво Града над сад већ изгубљеном имовином. Хоћемо ли чути имена страних дипломата одговорних што уговор, који потврђује власништво Града, никада није заведен у земљишно-књижну евиденцији Основног суда у Бањалуци.

Поштено би било да градоначелник, разоткрије и дипломатски кор који је у протеклих 16 година, колико траје судски процес, својим нереаговањем потпомагао виновнике ове "стране завјере", због које ће Бањалука претрпјети штету већу од 100 милиона КМ.

Било би коректно да Радојичић објасни како се у његову причу о страној завјери уклапа податак да у одлуци Уставног суда БиХ, након које је Град дефинитивно остао без ове имовине, нису ни учествовале стане судије, него су је једногласно донијели домаћи суци, међу којима су и они из реда српског народа, а који су на ту позицију доспјели захваљујући његовој странци.

Како не би остао недоречен градоначелник би требао саопштити и из које земље долазе његове страначке колеге, конзули, који су након одлуке Уставног суда БиХ успјели провести ову отимачину земљишта и Музеја, и поред тога добити и одштету од 40 милиона КМ, коју ће морати платити грађани Бањалуке.



Оставите одговор