Дани(ј)ел Симић

Дани(ј)ел Симић: Колико има још до Сребренице, Велики Штрумпфе?

Да ли је Општина Сребреница у саставу Републике Српске? Тамо у школи, изгледа, важе исти закони као у Бару. То је онда још један забрињавајући доказ о постојању Велике Србије и треба хитно реаговати!

петак, јануар 31, 2020 / 14:56

Прије хефту дана, растелалих ферман да ударимо по српству. Наравно, опет су се искреније одазвали људскоправни инквизитори, који, разумјећете ви то, осим што први нападају – нијесу шовинисти. Не, не. Они се, душе слатке, само боре за мултиетничност, мултикултуралност и мултиконфесионалност.

Али против Срба. И искључиво њих. Имају ти Срби, грдна је то гамад. Најчешће отвореним насиљем, па то зато тако изгледа. Но, само изгледа. Није. Није стварно. Није, Мираша ми Дедејића.

Пуно сам захвалан, гдје су надигли џеву око те двије основне школе. Зато шаљем селам и позивам да предахну уз химбер по имену Мултикита.

Будите као дјеца, јер њихово је Царство Небеско

Дјеца су та, која су од прошлог подне намаза, до овог данас, најбоље и најучинковитије ухафизали суштаство мог јавног позива да ударимо по српству. И изазвали више пажње од крајње лицемјерних и противурјечних, али барем данас отворено противсрпских изјава Дон Мила Ђуканезеа.

У Бару им је помогла учитељица, задавши им тему која сублимира сву непроводивост и античовјечански карактер тамошње забране црвене, плаве и бијеле боје; док су се у Сребреници самоорганизовали у кабинету за наставу вјеронауке.

Иначе сам заговорник скидања вјеронауке, сваке феле, са државног прорачуна. И из државних школа. Али, фотографија Браће Четника опасно пријети да ми пољуља став.

Пејо, творац Штрумпфова, није Србин

У предмету учитељице Раде Вишњић из ОШ "Југославија" из Бара, која је указала на самоубилачко идентитетско лудило, сигурно ће се наћи балегара и изметника, да јој сашију што неповољнији дисциплински поступак.

Творац Штрумпфова се, истина, зове Пејо, али није Србин. То је изузетно духовито тематизовање забране заставе Црне Горе, која је то много дуже од ове актуелне.

Њу је организована криминална група увела 2004. године, заједно са латиницом као јединим званичном писмом, у сврху припреме удруженог злочиначког подухвата за лажирање референдума о независности. За одвајање Црне Горе од српства, потребно је искрчити српство и посијати Монтенегрина.

Новокомпонована црвена крпа, која српство значи

Историјски, у таквом облику, данашња застава Милоленда никад није ни постојала. Само посљедњих, непуних 16 година. Искључива сврха новокомпоноване заставе је да не личи на Црну Гору.

Ево, тисућу му ботова и меморијских слотова, али не разумијем како може бити злоупотреба положаја или икаква провокација, цртање своје рођене заставе? Исходиште мене као Србина и Црногорца – обе су те заставе. И ова колаж-застава црвене боје, и она тробојна, краља Николе Петровића. Посљедњег Џорџа Вашингтона Црне Горе.

Кажем Црногорца, јер сам Црногорац таман колико, ако не и већи од градоначелника Бање Луке. Са све одборником Сашом Чудићем.

Слажем се: Дјецу из Сребренице је требало казнити!

Остало је нејасно да ли је Сребреница у Српској, или можда у Милогори?

Закон фејкњузера и ширитеља националне нетрпељивости, јачи је од ових правих закона. Након серије онаничних медијских штрцаја, мора се огласити и Министарство просвјете РС. Са дјецом су обавили разговор и "изрекли им адекватне мјере за непримјерено понашање".

Непримјерено понашање се састојало од тога да су учествовали у представи о Савиндану, обучени у народну ношњу. Неки шајкача, неки шубара. Потом, сами у кабинету, дигли три прста и поставили на мрежу. Написали "браћа четници".

Раде то српска дјеца, хаман, по цијелом дуњалуку. Видјели од Ђорђевића, Ђоковића и Ђукановића. Ништа у томе нема страшно, нити коме смета. Проблем је, можда, што се то десило у Сребреници?

Због тога се и ја слажем да је дјецу требало казнити! Али не заборавити им ни наставнике вјеронауке и српског језика. Какав је то начин да уз такву ликовну композицију, српска основношколска дјеца, и то још из Сребренице, пишу латиницом?! Тако униформни, неки дижу растављена, а неки скупљена три прста?

Срам вас било! Неорганизовано, нејединствено. Обрукасте нас пред клерофашистима. Треба их лагати да постоје Срби. Шта би они да нас нема?

Иса, Син Мерјемин, није учио о труну у оку брата својега?

У Београду зато постоје и Сарајевска, и Загребачка улица. Обратно нема. Од Сарајева до Бање Луке, све до Бабановца на Влашићу, нема НИЈЕДНОГ ПУТОКАЗА за Бању Луку.

Да ли у Ефбиху или ‘Рвацкој има можда школа по имену Југославија? Уче ли дјеца и ћирилицу, и латиницу? Какве су вам табле са именима улица?

У Београду послије рата направили насеље које се зове Скојевско. Има ЈДП, Југословенска кинотека, ФК Партизан, ФК Црвена звезда…

И коме ви и шта замјерате? На основу чега?

Узбунили сте српство

Србима замјерају све. Прославу Божића, Дана Републике Српске, слављење слава… Посебно оне школске, по монашком имену Растка Немањића. Све је то "четнички". А о четницима нећу, јер сам се већ опширно изјаснио.

Јесте ли толико самозаглушно мутави, да не видите да сте намјерно нагазили гдје боли? Да се српство ускурчило? Де смирите те људе! А овим срањима, која понављате по 88 пута, нећете. Они су иначе претјерано мирни, па кад се ускурче, онда неком могу и муда бити завезана у машну.

Тобе јараби!

Схватите да су се усликала дјеца чији родитељи се почињу питати хоће ли сад и цркву у Новој Касаби измјештати, као ону у Коњевић Пољу?

Хоће ли Стару цркву са Башчаршије, заједно са Светом Теклом, да препишу Туристичко-православној заједници Града Сарајева? Бошњачкој Православној Цркви?

Православни шеријат

Њихов зулум је јак читаве године, али србофобија и ратно хушкаштво су о Светом Јануару фолклор у Ефбиху. Полуписмени ретарди користе синтагму "православна џамахирија", без обзира што је џамахирија секуларна држава, чувена по рахметли Моамеру ел Гадафију.

Такве самозажваљиве незналице, не питају се шта би било да Српска донесе закон по којем не могу више ићи са ратним заставама кроз њену територију? Остављати је, као и поруке непримјереног садржаја, на споменицима.

Да у Поточарима, мора бити, као и у свакој нормалној земљи, државна застава на јавној установи. У овом случају српска. Да, уколико неко нападне предсједника сусједне Србије, дођу са полицијом и воденим топовима разбију насилне демонстрације.

Џамије у центру Бихаћа и у Бијељини, одузети из надлежности Исламске заједнице, јер је археолошки непобитно доказано да су саграђене на црквиштима? Ова прва је баш црква, има розету на улазу. Тако и за остале, које немају документацију да је власништво ИЗ прије 1389. године? Или бар 1463. са плаћањем одштете за убиство Стефана Томашевића?

Позивајући се на Повељу Кулина бана из 1189. године, утврдити да су тадашњи владари Босне писали ћирилицом и на српском језику, па да остали треба да то усвоје или им се одузима држављанство? Забранимо употребу љиљана јер симболишу крст и испод ногу су забрањеног двоглавог орла?

Јесу ли Врбањци у Српској?

Без сарказма, најбитније да неко забрани да шире лажи како је у Сребреници неко убио преко 8.000 људи у јулу 1995. Потроваће рођену дјецу сјеменом новог рата.

Аман, узаман, неко треба отићи у ОШ Свети Сава, у Врбањцима код Котор Вароша, па питати да ли је и то мјесто у Српској, јер је Врховни суд и то Републике Српске, наложио школи да незаконито проводи план и програм сусједног Ефбиха? То је против Дејтонског мировног споразма!

Треба то извидити, јер слушајући Невладиниће, те њихове хендлере Усташе, неко би помислио да некакво српство заиста постоји. Зато сам за насловну, и то како не спада, ставио ову фотографију гроба. Направио сам је 21. маја 2006. године, преко пута Народног позоришта у Подгорици.

Слагао бих да нијесам слутио, како ћу писати нешто што веже Сребреницу са тим даном.



1 КОМЕНТАР

  1. Не могу да прећутим “излете” РТРС-а о “страдању бошњака” у Сребреници! Кад чујем квази новинаре и шатро редакцију да тако нешто изговоре јавно на радију и телевизији окрене ми се у стомаку!
    Тај догађај треба да назову евакуисањем цивила муслиманске вјероисповијести из заштићене зоне УН-а (у којој по свим правилима није требало бити војника и оружија!) и уништењем 28-е дивизије такозване армије ефбих-а!
    Багра је назива страдањем! Е земљо отвори се!

Оставите одговор