Покушај убиства Миодрага Давидовића

У тренутку када режим Мила Ђукановића интензивира своје нападе на СПЦ, а самим тим и онај део српског народа који није прихватио нови монтенегрински идентитет и чланство слободарске Црне Горе у НАТО пакту, у Београду је у уторак у вечерњим часовима изведен атентат на црногорског пословног човјека Миодрага Даку Давидовића.

петак, децембар 13, 2019 / 20:53

Ко је Миодраг Дака Давидовић?

Миодраг Дака Давидовић јавности је познат као власник никшићке компаније "Нексан", основане сада давне 1992. године, као и више хотелијерских и туристичких објеката на црногорском приморју, при чему је пре отискивања у воде приватног бизниса обављао функцију директора у Жељезари Никшић. Његово име се у више наврата спомињало у вези приватизације никшићке железаре, а у црногорским медијима се у последње време углавном означавао као један од финансијера црногорске просрпске опозиционе коалиције "Демократски фронт", при чему га је режим у Подгорици оптужио и да је у октобру 2016. године финансирао оно што медији под контролом црногорских власти називају "државним ударом", а што представља очигледну фабрикацију Ђукановића и његових сарадника.

Међутим, људима у Црној Гори, Давидовић је познатији као велики добротвор СПЦ, те ктитор и дародавац многобројних цркава у манастира, због чега је у више наврата и одликован неким од најзначајнијих признања СПЦ. Значајно је нагласити да се против Давидовића тренутно не води ниједан кривични поступак, како у Србији, тако и у Црној Гори.

Скоро је невероватна "случајност" да се Давидовић налазио баш у друштву са једним од најзначајнијих и најугледнијих предводника српског народа у Црној Гори владиком будимљанско-никшићким Јоаникијем када је у стилу специјалних операција које можемо видети само у филмовима из снајперске пушке пуцано на њега са очигленим циљем да се Давидовић ликвидира.

Поменути атентат на Давидовића отвара неколико значајних питања, на која ће неко морати да одговори, и то у најскоријем периоду: На првом месту, ко је могао да плати и организује овако амбициозну акцију, и у чијем је интересу било да се Давидовић уклони. Тим поводом, све сумње првенствено указују на Ђукановићев режим, који поседује значајна финансијска средства из мафијашких послова, по којима је постао познат у Европи, а и шире, док се у добро информисаним круговима одавно спекулише да су све ликвидације, које су обављене на сличан начин у Београду 90-тих и касније, осмишљене у Подгорици, спроведене по директном Ђукановићевом налогу, а уз помоћ и логистичку подршку црногорских безбедносних служби.

Друго питање је ко је наредио тзв "медијску припрему" атентата, односно блаћење Миодрага Давидовића у црногорским средствима информисања, које је за циљ имало криминализацију имена црногорског бизнисмена. По сличном моделу је и својевремено покојни српски премијер Зоран Ђинђић довођен у везу са криминалним клановима, да би убрзо настрадао такође од метка упућеног из снајперске пушке. Поставља се питање да ли политичка позадина атентата на Давидовића потиче из исте кухиње, као и она у случају српског премијера.

Карактеристичан је и тренутак који је одабран за овакав криминалан чин у сред престонице Србије. Наиме, за 21. децембар је у Никшићу, града из кога потиче Давидовић, заказан велики црквено-народни сабор, на коме се очекује долазак великог броја грађана, који желе да изразе протест због нових активности црногорског режима усмерених против СПЦ, пре свега усвајања предлога закона о слободи вероисповести, који је написан како би се отела имовина СПЦ, а дугорочно српски народ у Црној Гори одвојио од своје матице, своје цркве.

Режимски интернет портал објавио да је Давидовић убијен Посебан куриозитет представља чињеница да је опскурни интернет портал "Стандард.ме", који се доводи у везу са црногорском обавештајном службом АНБ, у врло кратком року након самог догађаја објавио вест да је Давидовић убијен у Београду, након чега је наведену вест убрзо повукао уз извињење. Поставља се питање да ли је режимски интернет сајт унапред знао за атентат и очекивао резултат до којег на сву срећу није дошло.



1 КОМЕНТАР

  1. Interesantni su ovi pogledi režimskih analitičara. U hotelu se nalaze Dodik, ovaj što su ga pokušali ubiti i neki vladika.
    I onda imamo ova naklapanja u tekstu iako se zna da je vlast srbije uhvaćena kako petlja sa drogom ( jovanjica ) i nešto malo prije toga sa oružjem ( krušik).
    Vlast je odlučna da se sve zataška kao i kod nas ubistvo Davida jer se nakon potpune pljačke srbije okrenula tamo gdje uvijek ima para oruzje, droga a prostituciju imaju monopol već duže vrijeme
    jer su prethodno pokupili sve kurve za sebe i nstrpali u opštine.
    E sad ako oružje radi tata doktora Sline a drogu Bata to znači da prolaza nema nikome.
    Po čemu je onda crna gora upetljana u ubistva po beogradu?
    Logičnije je da je atentator kolabirao od salame podriguše ko Vučić?!

Оставите одговор