Ракија за Путина украдена из Дестилерије Савићевић

Несумњиво, Србија је препуна врхунских ракија, али једна од њих ,"Сербка", производ Дестилерије "Савићевић" је отишла и корак даље, добивши велико признање самим тим што је доспела у кухињу администрације председника Путина.

четвртак, октобар 10, 2019 / 13:33

Ракија као српски бренд све више добија на замаху, откако су привредници схватили њен значај и потенцијал.

Али не лези враже, из Дестилерије "Савићевић" су нам саопштили да је близу две хиљаде литара ракије нестало из њиховог складишта. Да крађа ракије није нешто страно, то је познато, али нестанак ракије која је намењена, између осталог, за администрацију председника Путина придаје томе знатно већи значај, па и, можемо рећи "међународни".

Дипломатска ракија "Серпка"

Наведена ракија се служи на пријемима у амбасади Руске Федерације у Београду, као и Министарству спољних послова Србије. Зато је добила и епитет «дипломатска ракија».

Како нам је саопштено, случај је покренут, а у Дестиларији "Савићевић" наводе да се у цели случај умешало и Више јавно тужилаштво у Краљеву. Како наводе, за њих није проблем ракија, него одредиште где је требала бити отпремљена, јер је део ракије био специјално третиран под посебним условима за посебног наручиоца.

Како наводе, мало кроз шалу, а мало и кроз збиљу, надају се да администрација председника Путина неће замерити и да неће одустати од српских пића у званичној понуди.

Криминалистичко оделење у Ивањици је по налогу тужилаштва покренуло истрагу, те су на информативне разговоре приводили више лица, а истрага се наставља. Незванично сазнајемо да су на испитивање више пута привођени Р.С.(51) и Г.М.(55), који су били запослени у дестилерији.

Да ли ће ракија за администрацију председника Путина бити нађена или је већ попијена, како кажу у Дестилерији "Савићевић", надамо се да ће утврдити органи Републике Србије.

Восток.рс



Оставите одговор