Афера Палчица: СДС тврди да је њихова одборница остала без посла због страначке припадности

Чињеница да ни локални СНСД у Теслићу ни руководство вртића "Палчић" нису у својим саопштењима демантовали да је на одборницу Српске демократске странке вршен вишемјесечни притисак и уцјене да напусти СДС и приклони се скупштинској већини на челу са СНСД-ом, управо је најбоља потврда тога.

петак, август 23, 2019 / 13:54

Врста уговора о раду не пориче чињеницу да је на одборницу СДС-а годину дана вршен притисак да ће остати без посла у установи у којој је радила двије и по године, те да је на крају и остала без посла упркос томе што је изговор за нпр. укидање радних субота у вртићу – мањак радника, као и да је међу постојећим радницима огроман дефицит квалификованих васпитача, а Дијана Смиљанић је управо дипломирани васпитач.

Уколико се као изговор за остављање квалификоване васпитачице без посла наводи повратак једне раднице са трудничког боловања, тај изговор је још више провидан као лажан, јер се још двије раднице налазе на трудничком боловању, то јест вртић Палчић има мањак од најмање двије раднице, а послове које је обављала Дијана као васпитач не обавља радница која се вратила са трудничког боловања, већ су на њеном мјесту прераспоређене раднице које обављају административне и друге послове, то јест нису квалификовани васпитачи.

Чињеница је такође да дјечији вртић редовно добија транше из буџета општине и да се плате исплаћују редовно мјесец за мјесец, али да вртић и има властите приходе од родитеља дјеце, а аргумент да са тако великим приходима у тој установи није плаћен телефон од пар стотина КМ исто тако не пориче чињеницу да је Дијана као одборница СДС-а остала без посла зато што није пристала на уцјене и притиске, већ говори о пропустима у руковођењу самим вртићем, исто као и укидање радних субота.

Познато је цијелој јавности Теслића да се у задњих двије године од стране руководства СНСД-а врши страховит притисак на одборнике у Скупштини општине Теслић било уцјенама и притисцима, било куповином одборника, те да су чак 13 одборника "прелетачи" који су мијењали странке довели до прављења већине предвођене СНСД-ом.

Дијана није пристала на притиске и уцјене од стране врха СНСД-а и зато је остала без посла, то је сва суштина која се не може ни порећи, нити ту чињеницу могу демантовати технички детаљи на који начин је након двије и по године рада у вртићу "Палчић" остала без посла.



2 КОМЕНТАРА

  1. Не могу а да не прокоментаришем случајеве типа „Свети Апостол Лука“ болнице у Добоју за вријеме СДС-ове хегемоније и локалних кабадахија које су одлучивале о судбинама и кредитима у Добоју. И да је истина за ово у Теслићу, падне ми само једна ствар на памет: „Карма је кучка“!

Оставите одговор