Твитер забрањује рекламирање медија које контролишу државе

Компанија Твитер саопштила је да ће на својој друштвеној мрежи проширити забрану рекламирања медија које спонзоришу државе.

среда, август 21, 2019 / 14:49

У саопштењу компаније наводи се да ће од сада бити забрањено рекламирање свих медијских организација које државе контролишу, било финансијски или уређивачки.

"Обнављамо нашу политику рекламирања која се односи на државне медије. Од сада више нећемо прихватати рекламирање медијских организација које су под контролом државних власти”, додају из компаније.

У саопштењу се напомиње да је ријеч о глобалном приступу који ће се проширити на комплетно пословање.

Одлуке у вези са политиком друштвене мреже доносиће се, како се наводи, на основу кључних питања слободе и независности медија, као што су уређивачки садржај, финансијско власништво, утицај или мијешање у рад емитера, уредника и новинара, директно или индиректно вршење политичког притиска, као и контрола процеса производње и дистрибуције.

"Ова политика неће се примјењивати на медије који су посвећени искључиво, забавном, спортском или садржају о путовањима, али може да се примијени уколико је такав садржај помијешан са политичким”, додаје се у саопштењу.



Оставите одговор