Бореновић: ПДП није диктаторска странка, остајемо опозиција

"Док сам ја предсједник и док су овакве политичке околности, Партија демократског прогреса остаје опозиција и ту зе завршава свака прича или спекулација на ову тему", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

петак, јул 19, 2019 / 16:43

Бореновић је додао да осуђује понашање српског члана Предсједништва БиХ током јучерашњег засједања НСРС:

"Осуђујем начин комуникације, непримјерно понашање, увреде и псовке од стране српског члана Предсједниства БиХ према народним посланицима, како према нашим Јелени Тривић и Драшку Станивуковићу, тако и према другим опозиционим посланицима. Потребно је да се и међусобно посланици уздрже од било каквих облика пријетњи и говора мржње, а посебно су физичке пријетње недопустиве", истакао је Бореновић.

Он је рекао да различити погледи и гласање по питању потврђивања виталног националног интереса, иако нису били одлучујући за двотрећинску већину, показују унутарстраначку демократији у раду Клуба посланика ПДП-а и неће утицати на даљи опозициони рад ПДП-а:

"ПДП је партија која омогућава слободу мишљења и јавног изражавања ставова свим својим члановима и званичницима, за разлику од неких других, диктаторских, странака", закључио је Бореновић.



7 КОМЕНТАРА

  1. Гледај како га гледа онај жваљо! Како, пропелерски, каријера напредује са Горановим парама! А у НСРС к’о кочијаш прича и обраћа супротној страни! Е земљо отвори се кад овакву опозицију имамо!

  2. Чињеница је да се то могло много писменије урадити од стране ПДП..

    Наиме, кад је већ дошло до позивања на витални интерес Српске, све због саме институције вета, морало се одреаговати на овај начин,значи, неважно је да ли и колико је то сад било битно по Српску, односно, да ли је ту било и поличких „замки“ за опозицију.

    Наравно, очекивано је било да против буду два посланика ППД и Вукановић, али он није тема поста.

    Мислим да се могло у ПДП на клубу другачије договорити, наиме, могли су млади посланици кроз дискусију указати на низ много битнијих виталних националних интереса од овога,све да се не упуштају у велике дискусије, него пошто добро чињеницама израфалају политичке противнике, да кажу како поштују своје остале колеге, као и да разумију став партије зашто ће гласати за, али да они то лично не могу за то гласати, те после тога да напусте сједницу.

    Е тада би ПДП профитирао, а они показали да воде озбиљну политику, овако, посљедице су по мени лоше и за ПДП и за младе посланике.

  3. Главни одбор странке ПДП може одлучити о смијени Бундала. Станивуковић сматра да Бундало не треба да буде на челу посланичке групе него Трипићка.
    Значи и ово мало што сам изговорио пристојних ријечи је пуно за ову банду дилетаната у “посланичкој кожи” из које се крију!
    ПДП као странку треба угасити као и СДС јер не заслужују да буду здрава опозиција тренутној власти.
    Сваким даном гледам како метастазирају, како у НСРС тако и на БНТВ!
    Мука ми је од странке коју користе као платформу за даљње сијање раздора у политичком животу Српске!
    И да гледам како народ фолирају!

  4. Тако је!
    Треба опозицију угасити и направити нову и љепшу.
    Треба ангажовати ‘рвате јер они имају искуства. Уништили су мост у Мостару па направили старији и љепши него што је био.
    Треба направити здраву и вјечну опозицију која ће „поживјети“ годинама и читаво вријеме бити конструктивна. Ови , што само критикују , не ваљају ништа. Треба направити такве који хвале режим а само повремено укажу на „лијева скретања“.

Оставите одговор