Бундало: Станивуковић и Тривићева не износе ставове ПДП

Није само у питању мост, већ и регионални односи, будућност и суживот на овим просторима – рекао је Бундало и најавио да ће ПДП подржати изјаву предсједаваћег Предсједништва БиХ Милорада Додика када је ријеч о заштити виталног интереса Републике Српске.

четвртак, јул 18, 2019 / 23:11
  • Није само у питању мост, већ и регионални односи, будућност и суживот на овим просторима – рекао је Бундало и најавио да ће ПДП подржати изјаву предсједаваћег Предсједништва БиХ Милорада Додика када је ријеч о заштити виталног интереса Републике Српске.

Бундало је рекао да ПДП у предложеним закључцима захтијева рјешавање низа отворених питања између Српске, односно БиХ са Хрватском, а међу њима је и измјена одлуке о доношењу Националног програма спровођења Стратегије збрињавања радиоактивног отпада Владе Хрватске у вези са локацијом Трговска гора, која је у близини границе /код Новог Града/.

ПДП, истиче Бундало, тражи и коначно утврђивање међународне границе између БиХ, односно Српске и Хрватске на ријеци Уни, на подручју општина Козарска Дубица, Нови Град и Костајница.

– Потребне су и чврсте гаранције Владе Хрватске да ће мост на Сави код Градишке бити изграђен у уговореном року од 30 мјесеци, као и да руководство Народне скупштине покрене поступак формирања посебног радног тијела које ће заједном са представницима Срба у Хрватској дјеловати на испуњавању захтјева према институцијама Хрватске, а са циљем побољшања положаја Срба у Хрватској, те о томе информисати Парламент – казао је Бундало.

Он је, током расправе у Народној скупштини о приједлогу одлуке о потврђивању изјаве члана Предсједништва БиХ из Републике Српске, према којој је по виталне интересе Српске веома штетан закључак о прихватању званичног става БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац од стране Хрватске донесен без консензуса на сједници Предсједништва, истакао да поједини посланици те странке ПДП /Јелена Тривић и Драшко Станивуковић/ неће подржати Додикову изјаву.

– Они имају лични став и нагласио бих да то није став партије и нашег клуба посланика – рекао је Бундало.



13 КОМЕНТАРА

  1. Велики публицитет сједници НС Српске.

    Прво о спору. У питању је измишљен проблем и подваљена прича. Хрватска није никад била загријана за овај пројекат (скупо брате), и то је пројекат ЕУ (која „де јуре“ кешира све то 85%, „де факто“ 100%, и коцкасти ту кажу, када већ кеширају, добро), ЕУ је та адреса, права адреса.
    То је и порука БиХ да нас не виде у ЕУ дуго, дуго времена. Но иако је очигледно то мало ко у БиХ има муда и да каже. Но, није посебно битно, Српске се све то и не тиче.

    У медијима се протурао лажни спин како је Додик покренуо механизам заштите националног интереса. То није тачно, ако погледамо Устав БиХ (чл. V. став 2, под б);
    http://www.ccbh.ba/public/down/USTAV_BOSNE_I_HERCEGOVINE_bos.pdf
    механизам заштите националног интереса (де факто) могу покренути хрватски и бошњачки члан (уз једноставну процедури потврде у клубу њиховог народа у ДН), српски члан може покренути механизам заштите виталног интереса Српске, што је и учинио.

    Е сад, ту бјеше разних спинова, непотребан публицитет, како Додик ради у интересу Човића или како су у позадини неки послови. Можда, питајте Додика.
    Како написах, овдје Српска нема интерес у овој причи, ту се Додик могао солидарисати са она два грла у овом лажном спору, може заузети став, то су препуцавања вас у ефбиху и лијепе њијеве, над*ебавајте се, али без нас, а и реално зашто би се солидарисао са овом двојицом који само подлости према Српској раде.
    У сваком случају, прегласан је, и потегао је за овим потезом.

    НС је дала потврду уз изгледа подоста расправе и тешких ријечи, а по антисрпском порталу РТВ БН (додуше, хоће они слагат) бјеше и блиског контакта. Неки су паламудили, како ово није витални интерес Српске, него Додиков. Па добро, гласајте против, подржите она два грла у предсједнуиштву и ријешен проблем.

    У читавој расправи заправо овај Перица је рекао једну битну ствар. У предсједништву је прегласан члан из Српске, можда је он и погрешио, можда и погреши у будуће, али НС Српске би га по њему морала подржати. Иначе, Перица је у опозицији. И по мени исправан принцип.

    Додик је свакако погрешио, код овог вета у покушају морала је постојати стална конекција са лидерима политичких партија у Српској, посебно лидером најјаче опозиционе партије, а очигледно је није било. И неке мучне ситуације, све то оставља простора да непријатељи Српске ликују.

    Могу политички блокови да се глођу, да ударају једни по другима, прозивају оне друге за „гријехе“, но код неких питања, а посебно ако је у предсједништву овај из Српске прегласан па таман био и увријеђена млада, морало би постојати јединство у Српској, на томе ваља порадити.

  2. Opozicija jednostavno nema odgovor na Dodikovu politiku.
    Sasvim je Ok što je pokrenuo veto ali opozicija po meni nije trebala praviti cirkus, samo je jedan čovjek trebao u ime opozicije saopštiti da neće da učestvuju u radu hrvatskog sabora,preuveličati “ izdaju “ na svaki mogući način i napustiti salu.
    Ogolili bi i Bundala do kraja a rezultat glasanja bio bi isti samo bi režim do jutros držao govore sam sebi busajući se u prsa “ patriotska „.
    Šteta za režim bila bi potpuna.
    Samo onaj govor malounika u smeđem odijelu a ispod ide tekst poruke:
    ZAMRAČIMO EKRAN DA NE VIDIMO BUDALU potopio bi režim kad narod vidi ko brani srpstvo i na koji način.
    Ovako imamo još jedno poentiranje režima.

    1. Mozda sete u pravu ali da nije bilo javnog prenosa ova trojka iz PDP a sigurno ne bi usta otvarala!

  3. Сваком према заслугама. Дрипчићима завртати руке а дрипчинама поломити.
    Не дирајте им дјецу али зато они смију вршњацима своје дјеце завртати руке и задесно их задесити на разне начине.

  4. Негдје прије ме Симо и још неко овдје прозива што се нисам придружио протестима опозиције?????????

    Видјели сте јуче све, значи, далеко је наша национално одговорна политика и стратешко дјеловање ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.

    Ми смо последња свијетла тачка српске политике, српска савјест и САБОРНИЦИ, значи, не може једина нормална прича у Српској себи дозволити да се њихови људи баве политиком на стари начин, нити могу часни и национално одговорни људи као капетан Лазаревић тај луксуз себи приуштити, тиме под ноге бацити девет година ГОСПОДСКОГ ДЈЕЛОВАЊА У ПОЛИТИЦИ СРПСКЕ.

    Видите шта је озбиљност ЧАСНОГ СРПСКОГ ПОЛИТИЧАРА,наиме, послао сам данас јасну поруку влади да смјене Сребренку, може и она сама отићи, нпр. на куру мршављења-боловање, после годишњег у августу.

    То је од мене џентлменски и разуман рок, али ако то она-они не ураде, урадиће то ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ.

    Као што сам овдје већ писао, послали смо прије осам мјесеци више конкретних приједлога новој влади, један се односио на унапређење рада министарства за екологију, (да му скратим име), тада смо понудили рјешења и нашу сарадњу.

    Прошло је прољеће, вријеме одговора, прошло је и довољно времена да се виде разултати рада на терену, без обзира што рецимо због сујетних и љубоморних у министарству „нису хтјели“ сарадњу са ЗЕЛЕНИМ.

    Због тога, а све по датој ријечи влади и обећању јавности, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ почињу са рјешавањем низа проблема који се односе на прави витални интерес Републике Српске.

    Значи,није једина, нити је њено министарство једино, али је прва Сребренка Голић и њено министарство,што је и логично.

    Ту смо најјачи у држави, једноставно ће бити ријешити овај ускоро бивши проблем Републике Српске.

    П.С. Мало ми смета што је дама, али шта је она урадила од како је у влади, колико је еколошки уназадила Српску, односно, колико ништа није знала и хтјела да уради на унутрашњем плану, те колико је због опструкција и на други начин финансијски коштала Републику Српску, пардона од ЗЕЛЕНИХ 100% бити неће, напротив.

  5. Шта је Симо, јебе ти се за Сребренку?

    Добро што теби, али шта је са осталим вашим браниоцима лика и дјела дугогодишњег потпредсједника владе, другарице Сребре?

    Отац вас јебо сељачки, још сте је проглашавали најбољим министром?

  6. Свако ко је мислио да ће Хрвати испунити било шта од ових закључака скупштине је потпуни идиот. Најжалоснији су покушаји режимских новинара који се труде да задрже ко бива избалансиран и објективан став а притом бране неодбрањиве глупости Милорада Додика због чије авантуре можда неком падне на памет да се позабави институтом виталног националног интереса. Све чега се тај човјек дохватио је истовремено и обесмислио. Ко то не види, једноставно је политички слијепац или најједноставније речено, полтрончина. Можете ли замислити обрнуту ситуацију, да Хрвати бране интерес Срба.Ни у сну!

Оставите одговор