Лејла и Стелиана о помоћи неразвијеним и изразито неразвијеним општинама

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, одржала је данас састанак са Стелианом Недера, резидентном представницом УНДП у БиХ и Гораном Вукмиром, шефом канцеларије УНДП у Бањој Луци.

уторак, јул 16, 2019 / 15:33

Тема разговора била је будућа сарадња и подршка пројектима неразвијеним и изразито неразвијеним општинама.

"Већ дужи временски период, ми од наших партнера тражимо да пронађемо начин да кроз пројектне активности раздвојимо критеријуме за изразито неразвијене и неразвијене општине од осталих локалних заједница. Данас смо сазнали да УНДП, као наш дугогодишњи партнер, жели на овај начин радити, што ће омогућити бољи развој и реалније пројекте за ову категорију локалних заједница у Републици Српској. Ми на овој идеји инсистирамо већ неколико година и сада смо дошли до заједничког става да приступ мора бити другачији", рекла је министарка Решић, додајући да ће и кроз друге програме УНДП-а већи број неразвијених и изразито неразвијених општина бити укључен.

УНДП нас је информисао да је већ направио први корак и са донаторима из Швајцарске, да је одлучио у наш дугогодишњи ILDP пројекат укључити 8 локалних заједница из ових категорија, за шта смо посебно захвални, јер то није нови пројекат, него већ постојећи, рекла је Решићева.

И на овоме састанку је речено да је сарадња УНДП и ресорног Министарства на изузетном вивоу. Представници ове организације су изразили задовољство досадашњом сарадњом, идејама ресорног министарства, рјечју, институционалном подршком која им се пружа.



1 КОМЕНТАР

Оставите одговор