Михаило Меденица: Спремаш ли то, безумниче, Милогорје за рат противу Црне Горе?

Мислиш ли, заиста, Мило Ђукановићу да ћеш некаквим ђавољим хатишерифом сатрт свету Српску православну цркву у Црној Гори?!

уторак, јун 11, 2019 / 10:54

Несој си, поган обична, али глуп ниси па се поразмисли још једанпут, јер верујем да одлично знаш да нас има довољно вољних, баш довољно и баш вољних- да заветну светињу бранимо и одбранимо, фукаро!

Спремаш ли то, безумниче, Милогорје за рат противу Црне Горе, јер нико од нас на твоју јаничарску силу неће одговорити тужбалицама и лелецима, нит седети дома наричући над судбином клетом, гледајући како ђаволоимана секта преузима наше богомоље?! Богомоље Црне Горе! Немањићке, Његошеве, оне исте у којој су твоји и ти крштавани и заклети у Бога- Христа… Исте оне које ти душу чувају од вечног проклетства, ако ти је шта душе остало?! Ако јесте- у Српској православној цркви је, непокајниче аветни!

Призиваш нас да се пребројимо, да станемо на праотачке белеге, да се рекнемо једном за свагда ко смо, шта смо, од чега смо и шта не дамо по цену… Најскупљу цену, изроде, свако је од нас спреман да је плати јер боримо се царство небеско Црне Горе, спрам царства огњеног у којем си гостопримник лудила које призиваш на наша брда, наше море, наше гробове, јер за веру праотачку рођени смо мрети како би вазда живели ко војска праведничка, Христова!

Упамет се, молим вас, браћо и сестре што заведени пратите смрдљиве стопе ове пошасти, јер не чини тиранин ништа вас ради, но своје прћије, својега вилајета ради не би ли тај мрак омеђио бедемима ђавоље утврде!

Нуди вам цркву? Имате је већ осам векова, Богу хвала! Ону исти милосницу која вас воли, која се моли за вас, која вас вазда мајчински чека, која вас се одрећи неће и кад се срамотно одричете ње!

Нуди вам веру? Веру крвавих руку усташа Секуле Дрљевића и Макса Лубурића, да вас Мираш помаже смрћу ваших прадедова за живот Српске православне цркве свете, праведнице наше васксрсне!

Нуди вам аутокефалију? Од вас самих! Од предака и потомака који ће вас се стидети, јер у греху, животноме греху не можете наћи Господа, нит литургије, исповести, причешћа, благе заветрине кад бесни ветрови ударе…

Упамет се, кумим вас Богом, јер нисмо ми, верници Срспке православне цркве ваши душмани, но не дамо да вас поган поведе у лагуме бездушја, да нас разбрати, да вам учини зло за векове којима ћете лутати ко прогнане и проклете утваре!

На нас не може да удари, може тек да покуша али разбиће се о веру искрену ко вална о свете хриди! Вашим душама тргује убеђујући вас да ћете као богаљи поносно стајати у отетим светињама, док вас урлик буде годнио до лудила. Урлик вас самих у заглуђујућој тишини нечасти за коју му ваљате тек ко потрошна роба.

Сви на Сабор, одбранимо светиње и нашу Цркву!
Упамет се, браћо и сестре- постојимо једино под скутима благе Српске православне цркве и нигде и никако другачије! Има нас, рекох, Богу хвала довљно да покажемо хохштаплеру како се Црна Гора с Ловћена небом разговара!

Дозове ли нас доћи ћемо на "село", па коме год пресело… Нек вас не лажу да је и пад лет, јер тај лет на који вас нагони пад је у бездан ваздан проклетства!

Сада се довека одредите хоћете ли се заклињати у Господа или у нововерско: "За дом спремни!"?! Хоћете ли свете мошти острошке целивати, или сенке Јасеновца, Јастребарског, Јадовна…причешујући се урлицима жртава "епископа" Дрљевћа, Лубурића, Дедеића…



Оставите одговор