УС критикује Комшићево вријеђање ВРС и хваљење блокадом ПС БиХ

Уједињена Српска изражава жаљење да један члан Предсједништва БиХ блокира формирање Савјета министара БиХ. Жељко Комшић је то јуче и јавно потврдио на гостовању на сарајевској телевизији Фејс.

субота, мај 25, 2019 / 15:20

Он се похвалио да је он одговоран и то ријечима: "Ја сам крив што нема мандатара!" Додао је да ће мандатара за Савјет министара бити тек кад РС прихвати "Годишњи национални план" (АНП). Комшић је тај ратни и мирнодопски тзв. херој, који би БиХ увео у НАТО без обзира на став Народне скупштине РС и став свих српских политичких странака које су јасно се изјасниле за неутралност а не за чланство у НАТО савезу. Без икаквих гласања, референдума, онако "грађански", сарајевско-демократски, само онако како он и његов кружок кажу.

Наравно, по њима је само то истина, све друго су национализми и ретроградности. Он је тај "посебни члан" који одлучује кад ће се формирати Савјет министара и кад ће бити имплентирани резултати демократских избора у БиХ.

Срамотно је да међународна заједница као и читава јавност БиХ шути на ове анти-Дејтонске и антидемократске ставове члана Предсједништва БиХ. Надамо се да ће авантуризам Комшићевског типа и лажна грађанштина бити ускоро и прошлост у политичком животу БиХ. На изборима изабрани кандидат блокира да се изборни резултати поштују и примјенe тако што би се изабрао мандатар а касније формирао и Савјет министара БиХ од странака побједника на изборима. То има само у БиХ.

Уједињена Српска са жаљењем константује да се члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић опет обрушио на Републику Српску и Србе. Носилац ратног ордена муслиманске војске господин Комшић исмијава униформу Војске Републике Српске (ВРС) ријечима "шта је традиционална униформа ВРС шајкача с кокардом, шубара?" Комшић заборавља да је 3. пјешадијски (Република Српска) пук Оружаних снага настао од ВРС послије реформи 2006. године.

Припадници тог пука данас поносно носе српски грб са двоглавим орлом и оцилима. Не знамо да ли то назива кокардом?

Срамотно је да тзв. миротворац и тзв. љевичар вријеђа читав један народ и један ентитет Републику Српску. Срамотно је да вријеђа 200.000 припадника ВРС као и све њихове чланове породица. Више од 20000 погинулих бораца ВРС и на десетине хиљада рањених у отаџбинско-одбрамбеном рату.

Уједињена Српска сматра да је Комшић ретроградан, да живи у ратним годинама, да мрзи све што је српско и сигурно није будућност БиХ. Будућност БиХ треба да буде сарадња три конститутивна народа и два ентитета у циљу бољег живота. Та сарадња и договор на равноправним основама треба да изграде боље друштво да нам млади не одлазе у иностранство. Да сви заједно младим људима помогнемо да остану и преузму главне улоге у изградњи модерне и успјешне Републике Српске и БиХ.



1 КОМЕНТАР

Оставите одговор