Миличевић изненађен изјавом да из СДС неко хоће да преговара са СНСД

Коментаришући јучерашњу изјаву Милорада Додика да ће се одазвати на раније најављене позиве представника СДС-а за састанак, предсједник Главног одбора Српске демократске странке, Милан Миличевић, изјавио је да му није познато о каквим се позивима ради с обзиром да је Главни одбор СДС-а донио одлуку да са СНСД-ом нема разговора у смислу формирања коалиције или учешћу у власти.

уторак, мај 21, 2019 / 08:51

"Изненађен сам изјавом да постоји позив из СДС-а за разговоре према предсједнику СНСД-а. Главни одбор СДС-а је донио одлуку да нема сарадње са СНСД-ом и стога чуди да постоји позив да будемо домаћини састанка са Додиком. Што се тиче констатације да је након мартовског састанка делегације СДС-а са СНСД- ом дошло до стабилизације политичких односа ово би се прије могло назвати највећим егзодусом народа измрцвареног политиком враћања на исте теме у рециклираном облику и стварањем тензија да би се СНСД стално доказивао као велики заштитник српске културе, традиције и опстанка." – рекао је Миличевић.

Миличевић је закључио да "СНСД тренутно са својим коалиционим партнерима има више него довољно руку и у Народној скупштини Републике Српске и у Представничком дому и Вијећу народа Парламентарне скупштине БиХ, те уз такву апсолутну власт мотив или интерес СНСД-а да прави некакве коалиције са СДС-ом би биле да се примјени сценарио гашења странке у коалицији, или да се нађе саучесник у доношењу одлука против интереса Републике Српске, попут потписивања МАП-а, али Српска демократска странка је то на вријеме препознала и одбацила било какве разговоре у том контексту”.

"СДС је од свог настанка имала најважнији задатак заштиту виталних националних интереса Републике Српске за то јој није неопходна коалиција са СНСД-ом. Патриоте Српске демократске странке свој задатак знају и без састанака, а Републику Српску треба да бранимо борећи се за останак становништва бољим животом, а не састанцима који би били фарса и нова представа о чему је ГО СДС донио одлуку" – нагласио је Миличевић.



Оставите одговор