Миличевић: Носио сам униформу ВРС и вријеђа ме њена злоупотреба

"Главни задатак носилаца власти у Републици Српској и БиХ требао би бити да се баве унапријеђивањем живота грађана који су их бирали на најодговорније функције, а не да дижу тензије, уносе немир, изазивају политичку и друштвену нестабилност и завађају људе и народе.

понедељак, мај 13, 2019 / 16:35

Никакву корист просјечан човјек нема од запаљивих изјава и дизања националних тензија, али имају јефтину политичку корист они политичари који такве изјаве дају како би скренули пажњу са кључних животних питања грађана, а које они нису у стању да ријеше. У том контексту треба посматрати и актуелну хистерију поводом ратних униформи Војске Републике Српске", изјавио је предсједник Главног одбора Српске демократске странке и начелник општине Теслић, Милан Миличевић.

"Неће обичан човјек у Републици Српској живјети боље због тога што се неко сјетио више од 20 година након краја рата да треба облачити туђу дјецу у ратне униформе и ударати у ратне бубњеве. Kао неко ко је поносно носио униформу Војске Републике Српске четири године када је било најпотребније, лично ме вријеђа, као што вјерујем да вријеђа и многе друге борце да неко ко није носио униформу у тим пресудним тренуцима за наш народ, неко ко је био један од оних који је стварање Републике Српске у њеним најтежим тренуцима посматрао са безбједне удаљености, данас има дрскости и даје себи за право да злоупотребљава ту униформу за јефтина препуцавања са политичарима из Федерације који су то једва дочекали и заједно са Додиком креирали једну лажну хистерију око униформи, која користи и једнима и другима подједнако, али обичан човјек од ње нема никакве користи", нагласио је Миличевић.

Миличевић је позвао политичаре и из Републике Српске и из Федерације БиХ да умјесто дизања тензија заједно радимо на јачању мира и помирења, као и повјерења, те да сви заједно почнемо да се бавимо стварима које су за све наше људе најважније, то јест просперитет, запошљавање, сигурност и бољи стандард.



17 КОМЕНТАРА

  1. Видиш ли Никола како се агент провокатор прикључује у црну тројку да се и он игра кисе са народом. Шта друго рећи осим : – јебите се другови!!!
    Гледам јуче на Јутјубу емисију о изградњи хидроелектране у Перућцу – Бајина Башта.
    Када сам чуо да је хидроелектрана за 20 година рада зарадила 25 пута уложена средства тада сам схватио које су размјере пљачке српског народа у БиХ, срби су као народу буквално ускраћени на право за будућност а коњ на кога се кладио Симо прича о униформи.

    1. “… а коњ на кога се кладио Симо прича о униформи.“

      Признајем, јесам написао да је Милићевић био једини СДС-ов кандидат за којег сам навијао на локалним изборима.

      Користим прилику да се преко Фронтала извиним Милићевићу на подршци јер видим да му то омета кандидатуру за предсједника СДС-а.

      Повлачим похвалу.

    2. Симо,данас сам мало гледао пренос сједнице Народне скупштине Републике Српске.
      Гледам Вукана и Драшка, брилијантни су али имају један велики проблем,када их гкедају старе џукеле које слијепо гласају за режим на свако њихово јављање и дискусију у скупштини могу мирне душе себи пред малим екраном рећи да су Вукан и Драшко плаћеници и на следећим изборима мирне савјести гласати поново за режим и тако до краја Републике Српске.
      Њихов проблем је што су млади а старе џукеле вјерују старим куловима без обзира шта они причали.
      Овај твој доторе да је поштен нема потребу да прича о било чему из дневне политике,има године и могао је фино неострашћено радити са опљачканим народом без будућности,а он ради све супротно што јасно доказује да је провокатор који се игра са најгорим куловима и није никава замјена за тужног Перу Којота или ђилкоша са сељачким прстеном.
      Није битна подршка или повлачење исте,типовао си погрешно а вјерујем да си својом сугестијом истински желио најбоље за Републику Српску.
      Као што си сам једном рекао отприлике имамо избор између горег и зла,ако је тако онда је најбоље не бирати ништа,ваљда ће се у некој колијевки стасати једна паметна глава.

  2. Ово, као и она изјава о несарадњи са СНСД, само су дио легитимне предизборне трке у СДС, тако ја то видим.

    Што се тиче униформи, на Комшићеве небулозе послао сам са личним потписом коментар на БН, све као јасну поруку.

    Толико је то било јако, да коментар нису хтјели да објаве, вјероватно ће га проучити па онда……………………

    У сваком случају спремам се ускоро да напишем колумну о данашњој политичко-економској ситуацији, о евентуалној НАТО БиХ, о…………., једноставно речено, о јединој сигурној будућности Српске.

    Спремам се да као идеолог ЗЕЛЕНИХ, творац спасоносног програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА,као доказано национално одговоран српски политичар, све са образом чистим као сунце жарко, да у наредним мјесецима покренем иницијативе које нико код нас, код странаца и у Федерацији неће моћи одбити.

    Пун ми је курац политиканата, нарциса, „прикривених издајника“ и оних који мисле да мисле(част изузецима), нити ћу више у празно предлагати, нити давати идеје билмезима.

    Вријеме је да прејаки Лазаревић дјелује, да ЗЕЛЕНИ поставе темеље будућих односа у БиХ, стратегије развоја привреде на основама ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, искреног помирења………………………. , тачка.

  3. анал(н)итик,

    најлакше је бити лицемјер, или задовољавати личну сујету, као што то раде многи блогери, твитераши, политички и економски анал(н)итичари, односно, разни нарциси, туђи плаћеници и дилетанти, од којих си један и ти.

    Озбиљно се данас бавити политиком-народним послом у Републици Српској подразумијева памет, искуство, резултате иза себе, патриотизам са покрићем, односно образ и визију.

    Ја поред најбоље воље видим само покушаје, видим да српски народ свакодневно стиче нове непријатеље, видим привредни, демографски, морални и национални пораз, односно, не видим јасну стратегију опстанка, рада и развоја Српске ни за два мјесеца унапријед, напротив.

    Не видим концентрацију памети, саборност, јасан програм да се преплива ово тешко вријеме, не видим јасну стратегију изградње-доградње неуништивог правног, безбједносног, политичког, привредног и образовног система за наредне 4-8 година, да не говорим о деценијама унапријед.

    -не видим ни у једној области живота и рада систем-стратегију рада и развоја

    -не видим да се озбиљно приступа САБОРНОСТИ, пружању наде за којом наш народ вапи, напротив

    -не видим да се било гдје изградило повјерење и да су се стекли искрени пријатељи у свијету, од држава, до политичких групација

    -не видим да знамо шта хоћемо и одговорно тврдим да се 20 година нисмо знали поставити према ОХР, ЕУ, НАТО, те заузети јасан став према Федерацији и посебно према бошњачком народу

    -не видим

    -не видим

    не видим

    Е видиш мој аналнитик, ја видим и знам како треба, зато сам и написао онако прошли коментар.

    Прочитај моје колумне на Фронталу од прије пет, шест, седам, осам година и видјећеш да сам се питао од 2010 године, када сам са ЗЕЛЕНИМ понудио народу Српске спасоносни ЕКОНОМСКО-ЕКОЛОШКИ програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, односно, изнуђену ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ, данас би се друга пјесма пјевала.

    -не би нас сигурно изненадиле суша 2013 године, поплава 2014 године, поготово не би нико стрепио од поплава 2019 године

    -данас би нас 100.000 било више у Српској, користили би и извозили здраву , умјесто што увозимо ГМО храну, извозили би струју, али не би уништавали злочиначким концесијама-миницентралама ријеке и природу

    -данас би било бар 20% више искористиве шуме, била би увезана дрвна индустрија у концерн СРПСКЕ ШУМЕ

    – увозни лоби би улагао овдје у производњу, па извозио готове производе, све тиме правећи тродупло већи буџет Српске, при томе запошљавајући сво становништво

    – систем образовања би се давно прилагодио потребама привреде,

    – били би изграђени насипи, све ријеке, приобаље, шуме и земшиште би били чисти, општине би имале ријешену еколошку инфраструктуру(водоводе, колекторе, ријешене депоније са рециклажом, пречистаче

    -дјеца би била одгајана на спорту, култури, на својој историји и традицији, али у корак са новим временом, све уз поштовање других и другачијих

    -Република Српска би давно била неупитна, запослена, уређена и поштована, како од комшија из Федерације, тако у регији и Европи, што је најважније,мудром политиком давно би своје темеље учврстили и сигурно не би била евентуална монета за поткусуривање великих сила у њиховом данашњем обрачуну

    Извини аналнитик, знам ја да ти ово не можеш схватити,без обзира колики си „мудрац“, ја то написах да пошаљем поруку свима, и да успут набијем на курац такве мудраце, тачка

    П.С.Волт Дизни: „ОНАЈ КО ЗНА НЕШТО ДА ОСМИСЛИ, ОН ТО ЗНА И ОСТВАРИТИ“

    Ако су ово наши замислили и ако им је ово стварни циљ, онда аферим, а ако им је циљ нормална, запослена, културна и безбједна Српска, онда све који су мислили о нама после рата набијем на курац, (част изузецима).

  4. Шта је аналитични, ћутиш, што на чињенице, ти, Симо и све пичкице ботовске не дајете дијагнозу?

    Видиш, ја управо такве користим да пошаљем поруке.

    Напиши сад пичко да ли је тачно оно што сам написао у прошлом коментару и да ли би било овако јадно стање да су се ЗЕЛЕНИ питали од 2010 године?

    ЗЕЛЕНИ Европу задњих деценија из гована извадише, док овдје разне Сребренке арче-дијеле-пљачкају народну имовину као да им је бабовина, а привреду развијају министри који никад једну марку нису зарадили у животу, а да та марка није била са државних јасала?

    Е зато, кад ускоро као жестока опозиција ЗДРУЖЕНО ударе ЗЕЛЕНИ, кад удари идеологија,идеја, ОБРАЗ правда, љубав, хуманост, и моћна медијска пропаганда, биће то са резултатом који је Босић могао остварити још прије осам година.

    Значи, кад стварно ударе неукаљани и авангардни ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ, те супер моћни српски официр Никола Лазаревић, онда ће вама, тзв. аналним бранитељима и вашим газдама,досадашњи СДС и ПДП, те разни Вукановићи,Мехтићи, Васковићи, Бурсаћи, Пухала, Ценићке, Станивуковићи……………… бити државни пријатељи, умјесто што су данас наводно државни непријатељи.

    1. “Шта је аналитични, ћутиш, што на чињенице, ти, Симо и све пичкице ботовске не дајете дијагнозу?“

      Мени се чини да сам ја теби давно дао дијагнозу.

    2. “Е зато, кад ускоро као жестока опозиција ЗДРУЖЕНО ударе ЗЕЛЕНИ, кад удари идеологија,идеја, ОБРАЗ правда, љубав, хуманост, и моћна медијска пропаганда…“’

      Или што би рахметли Валтер рекао:

      https://www.youtube.com/watch?v=E31Yk_s0VAE

    1. Сад ко не знаш!!

      Нисам написао чита ли неко коментаре оне будале на Фронталу па да сви знају о коме се ради.

    1. Које?
      Твитерашево или коментаторово?

Оставите одговор