Монтенегро: Ухапсили подофицира, заплијенили оружје и 50 кг кокаина

Црногорска војна полиција заплијенила је јуче на школском броду "Јадран” у Тивту око 50 килограма кокаина и тако спријечила кријумчарење за које је за сада одговорна само једна особа.

субота, април 20, 2019 / 11:12

Ухапшен је подофицир Војске Црне Горе Душко Раденовић. Раденовић је, како се сумња, знао за намјеру, за сада неидентификованих особа, да кријумчаре кокаин.

Дрога је откривена на основу оперативних информација Министарства одбране прије испловљавања "Јадрана” на који је јуче требало да се укрцају студенти Поморског факултета из Котора и крстаре на рути Тиват – Истанбул – Пиреј, у оквиру сарадње Министарства одбране и Универзитета Црне Горе.

Осим кокаина, на броду је заплијењено и више комада оружја у илегалном посједу.

Случај је преузело Специјално полицијско одјељење, које је заједно са колегама из Управе полиције дошло до података да је члан војне морнарице био, како се основано сумња, у спрези са криминалним структурама и групама које се баве шверцом кокаина.

Истрагом ће бити утврђено ко је био логистика и да ли је још од неко од чланова морнарице знао за кријумчарење и да се на броду налази кокаин. Детаљном истрагом биће утврђено гдје је утоварена дрога и коме је требало да буде испоручена.

Обављен је детаљан претрес са свих позиција, а кључно за истрагу је да дођу до логистичара како би открили гдје је требало да буде крајња дестинација.

Из Министарства одбране су казали да су на основу оперативних радњи овлашћених службеника Одјељења за војно-обавјештајне и безбједносне послове дошли до сазнања да одређене криминалне групе имају намјеру да искористе крстарење школског брода "Јадран" за спровођење криминалних активности.

Припадници Управе полиције и Војне полиције, по налогу овлашћеног тужиоца, спроводили су мјере и радње ради откривања и процесуирања починилаца овог кривичног дјела.

Рониоци Поморског одреда Морнарице ронили су испод "Јадрана”, како би прегледали подводни дио трупа брода и дно мора испод брода, а полиција је довела и пса посебно обученог за откривање дроге.

Током дана координирање истражним радњама на броду преузео је замјеник специјалног државног тужиоца Саша Чађеновић.



Оставите одговор