Трећа срећа: Изложба стрипа Српске у Источном Сарајеву

Под називом "СТРИП У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ" 22. и 23.3.2019. године у
улазном холу у згради Града Источно Сарајево, одржаће се изложба којој једино замјерамо латиничење у имену стрип часописа Парабелум. У остатку желимо пуно успјеха.

уторак, март 19, 2019 / 12:39

Удружење стрип аутора и обожавалаца стрипа Републике Српске "Девета димензија" у сарадњи са Градом Источно Сарајево организује манифестацију "Стрип у Источном Сарајеву" која ће се одржати у петак 22. и суботу 23. марта 2019. године у просторијама Града Источно Сарајево.

У склопу ове манифестације биће постављена "3. Изложба стрипа Српске" чије отварање је предвиђено за петак у 19 часова. "3. Изложба стрипа Српске" је логичан наставак стрип мисије започете у децембру 2006. године на Палама организацијом "1. Изложбе стрипа Српске", која је настављена током цијеле 2013. године поставком "2. Изложбе стрипа Српске" у десетак градова широм Републике Српске, а касније и у Србији. "3. Изложба стрипа Српске" представља рад тренутно најактивнијих стрип аутора у Републици Српској окупљених око удружења "Девета димензија" и стрип магазина "Parabellum".

Изложба се састоји од 21 паноа са радовима сљедећих стрип аутора: покојни Миро Млађеновић (Бањалука), Аљоша Томић (Добој), Ана Каран (Костајница), Борислав Маљеновић (Добој), Дејан Шијук (Бањалука), Десимир Миљић (Бањалука), Душко Вучковић (Бањалука), Горан Дујаковић (Бањалука), Горан Лојпур (Невесиње), Јован Братић (Невесиње), Милан Младић (Источно Сарајево), Миленко Богдановић (Приједор), Милорад Вицановић (Лакташи), Никола Кнежевић (Прњавор), Предраг Иконић (Источно Сарајево), Срђан Салат (Источно Сарајево), Станко Гојић (Бањалука), Татјана Видојевић (Бањалука), Здравко Кнежевић (Прњавор), Зоран Пејић (Бањалука), Здравко Јандрић (Нови Град).

Ова изложба премијерно је постављена на 1. Међународном салону стрипа "Девета димензија" у Бањалуци, октобра 2018. године, а након тога је пренешена у Братунац, Добој, Дервенту и Прњавор. Током 2019. године планирано је да изложба путује широм Републике Српске, а и даље.

Другог дана манифестације, у суботу 23.3.2019. године у периоду од 11 до 13 часова одржаће се стрип радионица са најмлађима и свим заинтересованима коју ће водити гостујући стрип аутори Здравко Кнежевић и Зпран Пејић потпомогнути са домаћим снагама Миланом Младићем, Срђаном Салатом и Предрагом Иконићем.

Сво вријеме трајања манифестације биће постављен продајни штанд са стриповима гдје ће заинтересовани посјетиоци моћи да купе неко од 20ак издања "Девете димензије" као и разне стрипове других домаћих издавача.

Главни спонзор манифестације је Град Источно Сарајево, а у помоћ су притекли и Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске а.д. Источно Сарајево, Штампарија "Принтера" Источно Сарајево и ЈУ СШЦ "28. Јуни" Источно Ново Сарајево.



1 КОМЕНТАР

Оставите одговор