Кад постоји: Суд добио снимке за који оптужени тврде да доказује монтирање државног удара у Црној Гори

Лидери ДФ-а Андрија Мандић и Милан Кнежевић саопштили су да су њихови адвокати дошли у посјед видео снимака, на којима свједок сарадник Саша Синђелић у, како наводе, опуштеној атмосфери са пријатељима, објашњава на који начин је "учествовао у монтирању државног удара".

уторак, март 19, 2019 / 12:16

Тврде да снимци представљају "крунски доказ који руши оптужницу", и поручују да сјутра неће бити одржан најављени претрес, који је заказан за девет сати.

Подсјећамо, у подгоричком Вишем суду данас се нијесу чуле завршне ријечи, јер су адвокати одбране напустили судницу. Они су суду доставили два снимка која, како тврде, компромитују статус свједока сарадника Саше Синђелића, али је судско вијеће предложило да се они разматрају након давања завршних ријечи.

"Овај судски процес би требало да се прекине, овај процес тешко да се може наставити, док вијеће не уврсти доказе у поступак", рекао је Мандић.

Он је на ванредној прес конференцији рекао да су њихови адвокати одбране дошли у посјед два видео записа у којима Синђелић објашњава како је учествовао "у монтирану државног удара".

Поручили су како вјерују у аутентичност видео снимака.

"Кад су наши адвокати покушали да те записе ставе у саставни дио поступка, наишли су на оно што смо сви знали, да они који треба да изваде пресуду из фиоке, нијесу дозволили да се ти докази, најважнији од почетка процеса, укључе и да се о њима расправља у самом процесу", рекао је Мандић.

Поручује да ДФ не прихвата да учествује "у монтираном поступку".

"Сада кад имамо кључне доказе, који завршавају судски процес, који ствар довеоди до краја, и потврђује да је све од почетка монтажа, судско вијеће, у договору с тужилаштвом, то не жели да уврсти у доказе и да се прекине са судским процесом", рекао је Мандић.

Кнежевић, са друге стране, сматра да је објављивањем два снимка "у потпусности сахрањена оптужница за државни удар".

"Видјели сте да је судско вијеће на сваки начин покушало да заустави извођење доказа и објављивање ова два снимка и њихово уврштавање у доказни поступак. Да је данас Мугоша пустила та два снимка, она би након тога морала да одбаци оптужницу и ослободи људе из затвора, а да Станковић би морао да разријеши Катнића и Чађеновића", рекао је Кнежевић.



Оставите одговор