САД изводи пуч и код куће, допуштајући узурпацију дипломатских представништава Венецуеле

Људи Хуана Гваида, америчке марионете у Венецуели, преузели су контролу над три дипломатска објекта ове земље у САД, рекао је Гваидов представник Карлос Векио.

уторак, март 19, 2019 / 11:15

Ово је манир којим је чак и у Сарајеву руља и банда преузимала дипломатска представништва Либије, за вријеме превирања у тој земљи. Будући да је у питању мијешање у унутардржавни сукоб, јасно је да ову акцију не води никакав венецуелански лоби за слободу, већ подржава и спонзорише политика Бијеле куће директно.

Од САД спонзорисана и хушкана опозиција је успјела да преузме контролу над двије зграде које припадају венецуеланском министарству одбране у Вашингтону и над једном конзуларном зградом у Њујорку.

У наредним данима се очекује преузимање контроле и над венецуеланском амбасадом у Вашингтону, додао је Векио.

Предузели смо те кораке да бисмо сачували имовину Венецуеле у овој земљи", рекао је Векио из једне од те три зграде, у којима је са зида уклоњена слика предсједника Николаса Мадура и постављена Гваидова.

САД су повукле све дипломатско особље из Венецуеле прошле седмице.

Гваидо се прогласио за привременог предсједника Венецуеле, до нових избора.

Њега су признале САД и друге западне земље, док Кина и Русија признају Николаса Мадура, који је поново изабран на чело земље на изборима у мају 2018. године.

Опозиција оптужује Мадура да није на легитиман начин однио побједу на тим изборима, врши саботаже електро и водоснадбдијевања широм земље, уз подршку САД које непрестано остављају отворену опцију "хуманитарне војне интервенције".



1 КОМЕНТАР

  1. А истовремено иста те САД и НАТО саопштавају да није вријеме за протесте у Србији.
    Једино ме чуди зашто САД и НАТО пакт нису пружили отворену подршку режиму и убицама Давида Драгичевића.
    Ваљда неће да се петљају у “ унутрашња питања“ или је Мадуро је изгледа једино комунистичко псето које није на платном списку ЦИА.

Оставите одговор