Па се ругајте: У Индији најнижа цијена мобилног интернета на свијету

Просјечна цијена гигабајта (ГБ) мобилног интернета најнижа је у Индији, гдје износи свега 0,26 долара, а највиша у Зимбабвеу 75,2 долара.

уторак, март 19, 2019 / 10:55

Британски портал Кабл, анализирао је 6,31 хиљаду пакета мобилног интернета у 230 земаља и сачинио ранг-листу држава на чијем је челу Индија са најјефтинијим мобилним интернетом.

Индија, чија млада популација има посебно високу технолошку свијест, нуди енергично тржиште паметних телефона, са огромним избором и великом конкуренцијом. То су разлози због којих је промет у мобилном интернету јако јефтин, показао је извјештај.

Најјефтинија тржишта послије Индије су Киргистан, Казахстан и Украјина.

Када је ријеч о региону, најбоље је рангирана Словенија, на 43. мјесту, са просјечном цијеном гигабајта од 2,21 долара. Слиједе Босна и Херцеговина на 76. позицији, Сјеверна Македонија на 78. мјесту, Црна Гора на 92. мјесту, Србија на 102. мјесту и Хрватска на 106. позицији.

Од осталих земаља у сусједству, најскупљи гигабајт плаћају Грци, у просеку 32,71 долара, а најјефтинији Румуни 1,89 долара. Мађаре та услуга кошта у просјеку 6,56 долара по гигабајту, а Бугаре 7,15 долара.

Што се тиче западне Европе, најјефтинији мобилни интернет је у Финској, 1,16 долара, због свеприсутности пакета мобилног интернета без ограничења података, а најскупљи је у Швајцарској 20,22 долара, чији главни оператер Свиском ради на увођењу 5Г мреже.



1 КОМЕНТАР

  1. Чисто сумњам да је интернет скупљи у Хрватској него у БиХ, има помака али код нас још увијек деру кожу народу јер је обична стока и није у стању бојкотовати било шта.
    Нипошто интернет није скуп,за то се увијек нађе новчић јер сиротињи и гласачима ваља пратити главне ликове из парова и фарме.

Оставите одговор