Израчунали: Нема бољег града за живот од Копенхагена

Копенхаген је проглашен најбољим градом за живот у Европи према најновијим истраживањима. На другом мјесту се налази Берн у Швајцарској, док треће мјесто дијеле Женева и Хаг.

уторак, фебруар 19, 2019 / 18:34

Градови у Скандинавији, Холандији и Швајцарској доминирају у топ 20 градова за европске емигранте, према подацима консултантске куће ЕЦА.

У Великој Британији, Единбург је једини град у рангу 20 најбољих, док је Абердин на мјесту број 21.

Даблин је поново ушао у топ 10 ове године, дијелећи девето мјесто са Гетеборгом и Лукембургом.

Ван Европе, високо су рангирани градови у Канади, као и Канбера у Аустралије и пријестоница Новог Зеланда, Велингтон, док је Сингапур једини азијски град који је ушао на листу топ 100 градова најбољих за живот.

"Градови у Скандинавији, Швајцарској и Холандији пружају добре услове за живот већ дуги низ година; оно што их издваја су одлична инфраструктура, поуздани транспортни системи и висок ниво здравствене заштите који доприносе њиховом одличном резултату”, каже Нил Ешмен аналитичар консултантске куће ЕЦА.

ЕЦА рангира 480 градова широм свијета, узимајући у обзир категорије које пружају квалитетне животне услове као што су здравствена заштита, клима, квалитет становања и социјалног живота.



Оставите одговор