Комшић опозвао све Хрвате, ови кажу из одмазде

Амбасадор при сталној мисији БиХ у УН Ивица Дроњић навео је у писму генералном секретару УН Антонију Гутересу да је хрватски члан Предсједништва Жељко Комшић из одмазде опозвао све Хрвате који обављају дужност амбасадора и генералних конзула, јер га Хрвати у БиХ не прихватају за легитимног представника.

субота, фебруар 16, 2019 / 22:58

Дроњић, који ће наредне седмице окончати своју мисију као амбасадор, навео је у опроштајном писму Гутересу да су Комшића изабрали Бошњаци.

"Након општих избора одржаних у октобру прошле године, новоизабрани хрватски члан Предсједништва БиХ, који је изабран гласовима Бошњака захваљујући рупи у Уставу и Изборном закону, као акт одмазде што га Хрвати који живе у БиХ не прихватају за легитимног представника, одлучио је да опозове све Хрвате који обављају дужности амбасадора и генералних конзула, њих 11 укупно, само на основу њихове националности", наводи Дроњић.

Дроњић истиче да се и он налази међу Хрватима које је опозвао члан Предсједништва Жељко Комшић, без обзира што има беспрекорну дипломатску каријеру дужу од 32 године.

Он је прије два дана послао опроштајно писмо Гутересу у којем га информише да ће своју функцију као амбасадор у УН препустити у понедељак, 18. фебруара.

Дроњић констатује да је имао вјероватно једну од најкраћих дипломатских каријера у УН, јер је као амбасадор при сталној мисији БиХ у УН именован у септембру 2018. године.



Оставите одговор