Бореновић: СДА преузела пуну одговорност за потпуни застој у земљи

Лицемјернi захтјев Странке демократске акције за измјену назива Републике Српске је изузетно штетан и злонамјеран потез који води у неизвјесност, неповјерење, сукоб и потпуно блокаду БиХ."

четвртак, јануар 24, 2019 / 14:45

"Република Српска је, под овим именом, свој међународни легитимитет стекла Дејтонским споразумом и овим активностима СДА показује да не поштује ни Устав БиХ, а самим тим ни постојеће уређење", рекао је предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић.

"СДА која очигледно нема намјеру да се бави стварним проблемима у земљи – борбом против корупције, сиромаштвом, катастрофалним економским стањем, одласком младих – беспотребно ствара међунационалне тензије, што је очигледно њихова једина политичка агенда. Од оваквих потеза ниједан Бошњак, Србин или Хрват неће живјети боље, али то је евидентно задње чиме СДА жели да се бави", додао је Бореновић.

"СДА овим преузима пуну одговорност за потпуни застој у развоју и будућности ове земље, а ми им поручујемо да ће Република Српска остати трајна и неупитна са свим својим уставним надлежностима”, закључио је Бореновић.



1 КОМЕНТАР

Оставите одговор