Политички догађај децембра: Скупштина СДС

У снијегом зачињену суботу 15.12.2018. године, најављена је Скупштина СДС тачно у подне. Затим је стигло саопштење којим се почетак одгађа за 13 часова…

субота, децембар 15, 2018 / 13:03

Делегати скупштине морају донијети одлуку о унутарстраначким изборима, односно о формирању комисије која ће да спроведе изборе на терену. Ново руководство и органи странке бираће се на прољеће, а управо та тема је оно што се дуго ишчекивало у јавности и сигурно неће и не може проћи без оштре атмосвере изазване њом.

Још од изборне ноћи, али и јутра, чести су захтјеви да Вукота Говедарица поднесе оставку. Имеђу осталих првака, у ауторским текстовима и називајући га "предсједник у оставци", најартикулисанији и најгласнији је био Милован Цицко Бјелица из Сокоца. Али и Бијељинско упориште опозиционог СДС, давало је сигнале сличне ранијим оглашавањима СДС из Добоја, што додатно прави узаврелу унутарстрачку атмосферу.

Говедарица: Не подносим оставку, нека одлучи скупштина

На све то, логично, први се оглашава предсједник странке Вукота Говедарица. У изјави за БН ТВ, поводом најава да треба да препусти мјесто предсједника СДС неком другом, рекао да се ради о измишљотинама.

"Са мном није нико ништа договарао нити може тако нешто договорити. Нека скупштина одреди ко и куда ће даље да води странку", казао је Говедарица.

У 13 часова, након перипетија и забране уласка неким од чланова СДС, почела је дуго очекивана децембарска скупштина СДС.




1 КОМЕНТАР

  1. Као што изјави Вукота, дрито ‘у камеру’: „Организација распуштАна“.
    Изјави Мектић да је Додик Палмеру на увце шапнуо да је за НАТО. Да ли прислушкује Додика или …?
    Добро СДС има прилику да уопште организује скупштину, ко их представља и ко се појављује „на телевизору“.

Оставите одговор