45. Гитаријада у Зајечару

Рок фестивал неафирмисаних бендова биће 45. пут одржан у Зајечару од 4. до 6. августа. Учествоваће 16 бендова и сви они ће се борити за две главне награде – од 150.000 динара, коју ће додијелити стручни жири и награду публике, вриједну 100.000 динара, саопштио је данас у Зајечару Организациони одбор Гитаријаде. Према речима пи-ара Центра […]

среда, 22 јуна, 2011 / 16:36

Рок фестивал неафирмисаних бендова биће 45. пут одржан у Зајечару од 4. до 6. августа.

Учествоваће 16 бендова и сви они ће се борити за две главне награде – од 150.000 динара, коју ће додијелити стручни жири и награду публике, вриједну 100.000 динара, саопштио је данас у Зајечару Организациони одбор Гитаријаде.

Према речима пи-ара Центра за културу града Зајечара Немање Церовића, новина овогодишње рок смотре је да ће свих 16 бендова добити ексклузивно право на снимање ТВ спота, у продукцији Центра за културу и медијских спонзора.

Гитаријада ће бити одржана на истом мјесту као прошле године, у парк шуми Краљевица, на простору између Спортске хале, тениских терена и базена и такође ће имати два кампа – рок камп и камп бајкера.

Организатори данас нису могли да саопште имена група које ће наступити у ревијалном дијелу, јер су преговори у току, али су обећали да публика неће бити разочарана.

Данас је отворен конкурс за бендове који желе да наступе на 45. Гитаријади. Они треба да пошаљу три ауторске нумере, биографију и фотографију бенда и попуњену пријаву коју могу пронаћи на сајту www.gitarijada.org .

Конкурс је отворен до 20. јула, а резултати ће бити познати 22. јула.