32. децембар иде на фестивале у Њемачкој и Енглеској

БАЊА ЛУКА – Први дугометражни филм Републике Српске"32. децембар", добио је позив да учествује на фестивалу "Лондон рејн денс", 4. октобра, и на "Хамбург филм фестивалу", који ће бити одржан 7. и 8. октобра, изјавио је режисер филма Саша Хајдуковић. "Трудићемо се да се представимо у најбољем свјетлу, а надамо се и да ћемо наића […]

четвртак, септембар 30, 2010 / 22:17

БАЊА ЛУКА – Први дугометражни филм Републике Српске"32. децембар", добио је позив да учествује на фестивалу "Лондон рејн денс", 4. октобра, и на "Хамбург филм фестивалу", који ће бити одржан 7. и 8. октобра, изјавио је режисер филма Саша Хајдуковић.

"Трудићемо се да се представимо у најбољем свјетлу, а надамо се и да ћемо наића на позитивна реаговања фестивалске публике", рекао је Хајдуковић.

Филм "32 децембар" дипломски је рад Саше Хајдуковића на Aкадемији умјетности у Бањој Луци, а рађен је уз подршку Министарства просвјете и културе РС и Филмског центра Србије. На "Синема сити" фестивалу у Новом Саду освојио је награду за најбољу режију, а Николини Ђорђевић припала је награда за најбољу глумицу.

Филм је учествовао и на Сарајево филм фестивалу, те на фестивалима у Хрватској, Црној Гори, Мостару, Мојковцу и многим другим градовима у региону.

Прича "32. децембра" смјештена је у новогодишњу ноћ у Бањој Луци, гдје три пара, сваки у потрази за својом срећом, наилазе на различите људе.

Неки од њих не добијају прилику да пређу у 1. јануар и остају у неком свом 32. децембру. Главне улоге тумаче Николина Ђорђевић, Слободан Перишић, Aња Станић, Aлександар Стојковић, Љубиша Савановић и Драгана Марић.Оставите одговор