2050. летјећемо прозирним авионима!

Авиокомпанија Ербас представила је свој концепт будућег развоја: авиони с прозирним трупом, холограмима, интелигентним кабинама и интерактивним зонама. Европски произвођачи Ербаса најавили су рад на "будућности авио пријевоза" који укључују промјене у технологији у наредна четири десетљећа. Произвођачи тврде како ће лет авионом 2050. представљати истинско задовољство за путнике, с 360 ступањским панорамским погледом из […]

недеља, јун 26, 2011 / 18:01

Авиокомпанија Ербас представила је свој концепт будућег развоја: авиони с прозирним трупом, холограмима, интелигентним кабинама и интерактивним зонама.

Европски произвођачи Ербаса најавили су рад на "будућности авио пријевоза" који укључују промјене у технологији у наредна четири десетљећа. Произвођачи тврде како ће лет авионом 2050. представљати истинско задовољство за путнике, с 360 ступањским панорамским погледом из интелигентне мембране кабине, холографским екранима и виртуалним игралиштима.

Труп ће пилот активирати притиском дугмета, чиме ће се електрични пулс послати кроз керамичку површину авиона, чинећи га прозирним. Путници ће тако осим у анатомским сједалима, забавним и здравственим садржајима, моћи уживати и у невјеројатном погледу кроз подножје авиона.

Путници више неће бити подијељени у први и други разред, већ по својим жељама одабрати витализирајућу зону гдје ће уживати у зраку обогаћеном витаминима и антиоксидантима, или интерактивну зону с забавним садржајима и баром за дружење.

– Ова кабина будућности, с обликом по узору на птице, дио је Ербасовог укупног концепта за 2050. године – рекао је директор те компаније Томас Ендерс.



Оставите одговор