17,5 одсто већи извоз

Република Српска је у првом тромјесечју ове године остварила извоз у вриједности од 579 милиона КМ што је за 17,5 одсто више него у истом периоду прошле године, изјавила је данас директор Завода за статистику РС Радмила Чичковић. Она је на конференцији за новинаре рекла да је у овом периоду вриједност увоза износила 971 милиона […]

петак, април 29, 2011 / 13:32

Република Српска је у првом тромјесечју ове године остварила извоз у вриједности од 579 милиона КМ што је за 17,5 одсто више него у истом периоду прошле године, изјавила је данас директор Завода за статистику РС Радмила Чичковић.

Она је на конференцији за новинаре рекла да је у овом периоду вриједност увоза износила 971 милиона КМ или више за 19,3 одсто.

Покривеност увоза извозом у првом тромјесечју ове године износио је 59,7 одсто, док је спољнотрговински дефицит износио 391 милион КМ.

Република Српска је највише извозила у Србију и то у вриједности од 93 милиона КМ, те у Италију на чије тржиште је остварила извоз од 90 милиона КМ.

У првом тромјесечју ове године из Русије је увезена вриједност робе износила 269 милиона КМ, док је из Србије увезено робе у вриједности од 168 милиона КМ.

У извозу највећи проценат од 12,5 одсто имају нафтна и уља добијена од битуменских минерала.

Највеће учешће у увозу у проценту од 27,4 одсто имају нафта и уља и сирова уља од битуменских минерала.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *