170 милиона евра за лого на Барсином дресу

Скупштина клуба ратификовала је спонзорски уговор са Катар фондацијом, чији ће лого до 2016. красити дресове европског и шпанског првака. Барселона ове сезоне већ носи име Катар фондације на опреми, а нови, петогодишњи уговор донеће јој око 170 милион евра. Управни одбор Барселоне сматра да је уговор кључан за стабилизацију финансија клуба, који је прошле […]

понедељак, 26 септембра, 2011 / 09:22

Скупштина клуба ратификовала је спонзорски уговор са Катар фондацијом, чији ће лого до 2016. красити дресове европског и шпанског првака.

Барселона ове сезоне већ носи име Катар фондације на опреми, а нови, петогодишњи уговор донеће јој око 170 милион евра.

Управни одбор Барселоне сматра да је уговор кључан за стабилизацију финансија клуба, који је прошле године пословао са минусом од девет милиона евра, а укупна дуговања му износе чак 369 милиона!

Бивши предсjедник Ђоан Лапорта најавио је да неће присуствовати гласању, уз објашњење да Барселонини дресови више личе на дресове репрезентације Катара, док је легенда клуба Јохан Кројф рекао да је споразум "вулгаран".

Међутим, актуелни предсjедник Сандро Росел истакао је да је новац потребан клубу да би остао конкурентан, а Лапорта одговорио да је то лаж.

Барселона до ове сезоне није носила име спонзора на својој опреми и прије гласања је било пуно оних који су се противили сарадњи са организацијом из Катара, чији дјеловање је усмјерено ка јачању локалне економије, кроз улагање у памет локалног становништва.

Каталонци су претходних година носили на грудима знак Уницефа, али од тога нису имали финансијску корист.0 КОМЕНТАРА