И ПДП има женски актив: Бореновић и Тривићка бесједили

Форум жена Партије демократског прогреса (ПДП) Бањалука усвојио је Декларацију о већем учешћу жена како у органима Партије демократског прогреса, тако и у друштвено – политичком животу.

понедељак, јун 17, 2019 / 11:45

-Мишљења сам да мали број жена у политици мијења жене, велики број и политику и свијет. Жене у увијек биле те које су храбро одлучивале у свим тешким тренуцима, а Бањалука се тренутно налази у врло тешкој ситуацији и крајње је вријеме да ми својим иницијативама, приједлозима измјена и допуна закона побољшамо квалитет живота наших суграђана – рекла је предсједник Форума жена ПДП Бањалука Дијана Јешић током конференције жена одржане у пријатном амбијенту ресторана "Стара ада" у Бањалуци којој је присуствовало око 200 званица.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић пожелио је, током конференције, припадницама љепшег пола да буду много значајнији и видљивији политички судионик у будућности.

-Сам данашњи догађај, ове дивне слике конференције жена на отвореном, показују зашто смо другачији од осталих. Модеран, културан и достојанствен приступ озбиљним друштвеним девијацијама и усвојена Дејларација показују јасну намеру наших дама да буду много значајнији и видљивији политички судионик у будућности. Имају нашу пуну подршку и очекујем да жене у ПДП-у буду више заступљене и да буду кључни доносиоци свих важних партијских и друштвених одлука – истакао је Бореновић.
Посланик у Народној скупштини Републике Српске Јелена Тривић рекла је да жене треба више да се охрабре, да су равноправне, да учествују у политичком процесу и било којој другој теми подједнако као и мушкарци.

-Жена може да буде боља или лошија од мушкарца, ако је боља то је зато што је уложила више тада, труда, напора, боље се припремила и има више знања, ако је мушкарац у неком сегменту бољи од неке жене, то је зато што има више знања, уложио је напор, а не само зато што је мушкарац. Дакле пол не смије бити одредница нечијих квалитета.



Оставите одговор