Бореновић у Врбањи: Обавезали смо се да ћемо бити другачији

"У кампању смо ушли максимално позитивно – гледамо у будућност и говоримо о ономе што ћемо направити. А само са неколико мјера из Програма обнове Републике Српске можемо направити видљиве промјене. Примјеном принципа да један човјек може имати само једно буџетско примање, а не по 5,6 као сад, ствара се могућност отварања 10.000 нових радних мјеста", рекао је носилац листе ПДП-а за НСРС из ИЈ 3 Игор Црнадак на скупу ПДП-а у бањалучкој Мјесној заједници Врбања.

субота, септембар 22, 2018 / 16:57

Црнадак је нагласио да ће резултат ПДП-а бити највеће изненађење предстојећох избора:

"Сигуран сам и све што доживљавам ме увјерава да ћемо имати резултат који ће послије избора бити забиљежен као резултат партије која је највише напредовала".

Црнадак је рекао да колико год се власт трудила да увјери народ да су сви исти: нису. Додао је да  нису сви бахати, не дају сви својој дјеци бесповратне државне кредите, не краду сви од народа.

Носилац листе ПДП-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из изборне јединице 1 Бранислав Бореновић рекао је да нема потребе да политичари говоре како се живи у Републици Српској и да сви добро знају да су ресурси распродани, а буџети празни.

Бореновић је казао да мора доћи вријеме да Републику Српску воде људи који ће полако, али сигурно, уз много рада, обновити Српску.

Истакао је да се 7.октобра бира између два концепта: стабилности, мира, правде и доброг – који представља Савез за побједу и другог – несигурности, рата, неправде и лошег.

"Обавезали смо се да ћемо бити другачији. Обавезали смо се да ћемо усвојити Закон о поријеклу имовине, да ћемо законски регулисати принцип "један човјек, једна плата" и да ће свако трошење из буџета бити транспарентно", казао је Бореновић.

Закључио је да народ Републике Српске има историјску шансу да се уздигне и да се изгради земља једнаких права за све.

Кандидаткиња за НСРС Јелена Тривић је рекла да је дошло вријеме да политичари покажу да нису сви исти и да људи окупљени на листама ПДП-а поштено живе од свог рада.

Тривићева је казала да након 7. октобра долази вријеме моралне обнове, вријеме људи који који се нису отуђили од народа и са народом намјеравају да обнове Српску.

"Увјерена сам да долази крај једне политичке олигархије, а да долази вријеме људи из народа", рекла је Тривићева.

Истакла је да, осим у моралном, и у економском смислу Република Српска може много да напредује  и да се много боље живи.

Позвала је окупљене да подрже Младена Иванића, кандидата Савеза за побједу за Српског члана Предсједништва БиХ у циљу чувања достојанства у институцијама БиХ и кандидата за предсједника Републике Српске Вукоту Говедарицу да би вратио јединство у народ.

Кандидат за народног посланика Бојан Арула истакао је да је сиромаштво највећи проблем Републике Српске. Сматра да власт отима из џепова народа и да ће Законом о поријеклу имовине, који ПДП намјерава након избора да упути у процедуру, многе неправде бити исправљене, а нелегално стечена имовина вратити на располагање републици.

Арула је истакао да ПДП има спреман Програм обнове Републике Српске и људе који знају и могу да га спроведу.



Оставите одговор