СЗП у Шипову, Говедарица упозорава на Додикове везе са ХДЗ и Прудски споразум

Актуелна власт је одговорна што је Република Српска постало друштво у коме се власти боје грађани, а не боје криминалци и овакво стање се мора промијенити, поручили су вечерас кандидати Савеза за побједу на предизборној трибини СзП у Шипову.

недеља, септембар 9, 2018 / 17:43

Кандидат СзП за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица је упозорио да је у Републици Српској у последњих пет дана забиљежено пет тешких безједносних инцидената.

Да ствар буде још гора, додао је Говедарица, данас је предсједник СНСД Милорад Додик, заједно са својим горилама, насрнуо на младића Драшка Станивуковића због тога што је показао храброст да се супротстави режиму.

Говедарица је навео да се овакве ствари не дешавају приви пут, подсјећајући на инцидент са кошаркашке утакмице, када је Додик за вријеме свог првог премијерског мандата наредио обезбјеђењу да туче навијаче бањалучког Бораца.

"Када је видио да га народ не подржава и да губи изборе, наредио је својим горилама да туку дјецу на трибинама. Тада је изгубио изборе, а и сада ће, због Драшка и свих храбрих људи у Српској, поново изгубити", казао је Говедарица.

Поручио је да је Додик опасан за Српску и из разлога је што превише везује заставе са ХДЗ-ом залажући се за провођење, за српски народ погубног, Прудског споразума, на који је лично ставио потпис.

Кандидат СзП за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић подсјетио је да у протекле четири године показао како се заједничке институције користе да се сачува Република Српска.

"Зауставио сам покушај да се поново подигне тужба против Србије, што је била и тужба против Републике Српске. Сачувао сам Дан Републике, упркос и Сарајеву и НАТО-у, извео сам Трећи пјешадијски Република Српска пук на прославу 9. јануара, сачувао односе са Русијом обарајући документ о извозу оружја у Украјину, што СНСД није урадио, унио сам први бадњак у зграду Предсједништва ", казао је Иванић.

Он је поручио да је за 27 дана пред народом и Српској историјска одлука и никад већа шанса да бахата СНСД-ова власт оде, само је важно да апстиненти схвате да је сваки глас истински важан.

Носилац листе СДС за Парламент БиХ из изборне јединице 1 Драган Мектић каже да је под СНСД-овом власти РС доживјела суноврат, а њен народ је велико сиромаштво.

"Ми смо поново спремни преузети у руке судбину Српске како би је извукли из банкрота и пропасти, а њен народ из сиромаштва", рекао је Мектић.

Забрињавајуће је, наводи Мектић, што је власт кренула силом рјешавати проблеме и утјеривати страх у кости грађанима РС.

"Доказ за то су и данашња дешавања у Челинцу. То је знак да је ова власт тотално изгубила било какав политички друштвени и економски компас и кренули су да се обрачунава, не само са политичким неистомишљеницима, него и са обичним народом", истакао је Мектић.

Бранислав Бореновић, носилац листе ПДП за Парламент БиХ из изборне јединице 1, рекао је да велика подршка народа у Шипову показује да нема више страхова у Српској и да се нико не плаши, ни великог, као ни неких малих баја.

"За 27 дана ће доћи слобода у РС и нико више неће смјети да туче удара, премлаћује и гази овај народ. Зато је дошло вријеме да кажемо коначно доста бахатој, неодговорној и катастрофалној власти. Кандидати СзП Вукота Говедарица и Младен Иванић ће однијети велику побједу 7. октобра, а ове што уништавају Српску и народ ће послати у политичку прошлост", истакао је Бореновић, додајући да слобода говора и изражавање своје мисли треба бити највећи квалитет Српске.

Носилац листе НДП за НС РС Драган Чавић каже да је РС постало друштво у коме се власти боје грађани, а не боје криминалци.

"Запрепаштен сам безбједносном ситуацијом на ширем подручју Бањалуке, која све више личи на Белфаст. Систем безбједности има само функцију да штити појединце из власти, а не грађане. Разговарао сам са многим грађанима и они су озбиљно забринути", казао је Чавић.

Да би се промијенило стање у друштву, навео је Чавић, мора се промијенити власт, како би се створила прилика за поправљање свега што је погрешно рађено у протеклим годинама.



Оставите одговор