МУП РС поднио пет кривичних пријава за несавјестан рад у служби

МУП Српске поручује да је против пет лица поднесен Извјештај о почињеном кривичном дјелу "Несавјестан рад у служби", а ми се сви надамо да то није естрадисање због случајева "Драгичевић" и "зоља".

четвртак, април 5, 2018 / 15:52

Полицијски службеници Полицијске управе Добој и Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су, Окружном јавном тужилаштву Добој, Извјештај о почињеном кривичном дјелу "Несавјестан рад у служби" из члана 354. став 1 КЗРС, против пет лица иницијала О.П. (1957), М.Ћ. (1955), Р.М. (1959), Н.П. (1966) и В.Ј. (1986).

За лица постоји основ сумње да су у својству овлаштених лица Града Добоја и Републичке управе за геодетске и имовинско правне послове, Подручне јединице Добој, у супротности са законским и подзаконским актима, извршили књижење пословног простора у улици Ћупријска број 11, пословна просторија број 11, Град Добој као власништво Града Добоја. Након чега је исти продат путем лицитације у износу од 62.500 КМ.

На овај начин наступила је тежа повреда права правног субјекта из Бањалуке који и данас не располаже овим пословним простором, иако је Рјешењем Основног суда у Добоју пословни простор досуђен њима као власницима, те као такав укњижен у РУГИПП, ПЈ Добој.



Оставите одговор