Кредити финансирају изградњу насипа у Српској

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић састао се данас са представницима Европске инвестиционе банке и надлежне консултантске куће, са којима је разговарао о напретку пројекта "Хитне помоћи и заштите од поплава у Републици Српској", који се финансира средствима ЕИБ-а.

четвртак, 15 фебруара, 2018 / 19:03

Овај пројекат, чија је вриједност 55 милиона евра, финансира се кредитом ЕИБ, а укупна вриједност до сада уговорених радова је 39,1 милион евра.

Поред уговорених радова, у току је евалуација понуда за пројекат "Рехабилитација каналске мреже у Бијељини" и расписан је тендер за пројекат "Санација савског насипа у Градишци", а вриједност ова два пројекта је око 10 милиона евра.

Такође, спремни су пројекти "Санације савског насипа у Српцу" и "Регулација ријеке Милошевице и Гомјенице" за објављивање, тако да би са овим пројектима вриједност уговорених радова била око 54 милиона евра. Оцијењено је да се реализација свих пројеката одвија доста добро.

Посебно је било ријечи о пројекту "Рехабилитација црпних станица", гдје је изабрани извођач уведен у посао у марту прошле године, а рок за извођење радова је двије године. Обострано је оцијењено да постоје одређена кашњења у реализацији овог пројекта од стране извођача радова, због чега су договорени правци у којем ће се даље одвијати активности на реализацији овог пројекта.Оставите одговор