Српска са 15.000 КМ опрема католичком свећенику дом

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш и монс. Ивица Божиновић из Бањалучке бискупије потписали су данас Уговор којим је Министарство обезбиједило Средства у износу од 15.000 марака за набавку неопходне техничке робе за опремање Свећеничког дома у Бања Луци.

среда, децембар 27, 2017 / 11:11

Осим чињенице да Српска помаже вјерске заједнице, које већ немају опорезоване приходе и друге пореске олакшице у свом раду, треба нагласити да ово ипак неће бити ударне вијести станица из Загреба и Сарајева, које представљају једну другу слику Републике Српске.

Наставак саопштења из пера министарства:

Овај Уговор је потписан у оквиру Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за 2017. годину.

Министар Чордаш изразио је задовољство што Министарство има могућност да помогне у опремању Свећеничког дома, али и других вјерских објеката на подручју Бањалучке бискупије кроз реализацију пројеката одрживог повратка.

"Вјерски објекати су веома је важни за останак људи на подручијима гдје су се вратили, те Министарство сваке године, у оквиру пружања подршке пројектима одрживог повратка издваја значајна средстава за обнову вјерских објеката на подручју Бања Луке", истакао је Чордаш

Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске, у оквиру пружања подршке пројектима одрживог повратка, већ у неколико наврата подржало је санацију Свећениког дома, када је постављана нова столарија и фасада, инсталирано гријање и објекат опреман новом техничком робом.

Министар Чордаш и савјетница министра Марија Рапо разговарали су са монс. Божиновићем о повратку на простор Бањалучке бискупије, те о значају пројеката, који ће бити реализовани, за вјернике и повратнике.



Оставите одговор