Партије у Србији о срамоти учињеној генералу Младићу

Представници политичких партија у Србији критиковали су пресуду Ратку Младићу, па неки у њој виде скандал, а неки, као партије Вука Драшковића и Чедомира Јовановића, индивидуалну одговорност.

среда, новембар 22, 2017 / 13:47
Хашки трибунал осудио је некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића на доживотну казну затвора.

Народни посланик и лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма оцијенио је да је пресуда Хашког суда изречена генералу Ратку Младићу, спуштење завјесе на највећу срамоту у историји свјетског правосуђа.

Он тврди да је Младић био посљедња брана стварању Исламске државе у Европи.

Лидер опозиционог покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да одбацује све пресуде Хашког трибунала као антиправне, неправедне и антисрпске и додао да је за њега Ратко Младић херој.

Одлуке Хашког трибунала, како је рекао, сматра скандалозним, наводећи да умјесто Младића треба да одговарају судије тог суда који жели да од Срба који су жртве направи злочинце.

Лидер СРС-a Војислав Шешељ оцијенио је да је пресуда политичка.

"Пресуда је политичка, а уперена је против српског народа који је учествовао у рату, помало и против Србије, а највише против Републике Српске", рекао је Шешељ за Пинк телевизију.

СПО и ЛСВ су указали да је јако важно да се пресуда једном човјеку не тумачи као пресуда Србији и српском народу.



Оставите одговор