11 српских туриста погинуло у Египту

БЕОГРАД – У саобраћајној несрећи у Египту, код мјеста Сафага, погинуло је једанаесторо туриста из Србије, изјавио је амбасадор Србије у Каиру Дејан Васиљевић.  „Несрећа се догодила рано јутрос на путу од Хургаде ка Луксору, у близини места Сафага, на Црвеном мору. На жалост, погинуло је 11 држављана Србије", рекао је Васиљевић. „Наша амбасада у […]

четвртак, јул 16, 2009 / 16:46

БЕОГРАД – У саобраћајној несрећи у Египту, код мјеста Сафага, погинуло је једанаесторо туриста из Србије, изјавио је амбасадор Србије у Каиру Дејан Васиљевић.

 „Несрећа се догодила рано јутрос на путу од Хургаде ка Луксору, у близини места Сафага, на Црвеном мору. На жалост, погинуло је 11 држављана Србије", рекао је Васиљевић.

„Наша амбасада у Каиру добила је информације од званичних органа да је реч о аутобусу у којем је било 17 путника из Србије, 14 одраслих и троје деце", објаснио је амбасадор.

Послије несреће сви су били смјештени у болници у Хургади, где се преживјели налазе под љекарским надзором, а један путник је у операционој сали.

Повријеђени ће бити пребачени у Клинички центар у Каиру, навео је он.

Васиљевић је навео да су за сада имена путника непозната.

„Делегација из наше амбасаде посетиће болницу у Хургади и учиниће све како би јавност извештавала о оклоностима догађаја", додао је амбасадор.

Туристи из Србије који су били у том аутобусу отпутовали су у Египат преко туристичке агенције „Перла турс" из Новог Сада.

У агенцији „Перла турс" немају детаље о идентитету страдалих и повријеђених.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *