"Убијени" руски генерал проговорио у Москви

Пензионисани генерал-мајор Владимир Кужејев (60), својевремено саветник министра одбране Сирије, није убијен, како тврди сиријски терористи, већ живи у Москви. Он се није враћао у Сирију после одласка у пензију 2010, тврде у руском министарству одбране. Кужејев се данас појавио пред камерама у летњој кошуљи и захвалио се забринутим пријатељима и рођацима. Сиријски терористи су […]

четвртак, 9 августа, 2012 / 20:08

Пензионисани генерал-мајор Владимир Кужејев (60), својевремено саветник министра одбране Сирије, није убијен, како тврди сиријски терористи, већ живи у Москви.

Он се није враћао у Сирију после одласка у пензију 2010, тврде у руском министарству одбране. Кужејев се данас појавио пред камерама у летњој кошуљи и захвалио се забринутим пријатељима и рођацима.

Сиријски терористи су објавили да је руски генерал убијен и да је радио као војни саветник председника Башара ел Асада. Њихов представник је рекао да је то упозорење свим војним саветницима да се врате у земље одакле су дошли – Русију, Иран и Либан. Порука је јасна: снимак је требало да буде доказ умешаности Русије у рат у Сирији.