„Фајненшел тајмс”: Угрожен један од камена темељаца ЕУ

У Европској унији је угрожен принцип слободног кретања људи, „један од камена темељаца” блока у којем живи пола милијарде људи, пише данашњи „Фајненшел тајмс”. Принцип је угрожен, објашњава лист, јер на политичкој десници јача сумња у право на слободно кретања широм ЕУ, због сукоба између Француске и Уније око односа француске владе према Ромима. „Фајненшел […]

среда, септембар 29, 2010 / 15:48

У Европској унији је угрожен принцип слободног кретања људи, „један од камена темељаца” блока у којем живи пола милијарде људи, пише данашњи „Фајненшел тајмс”.

Принцип је угрожен, објашњава лист, јер на политичкој десници јача сумња у право на слободно кретања широм ЕУ, због сукоба између Француске и Уније око односа француске владе према Ромима.

„Фајненшел тајмс” је навео и податак да је током 2009. године у Њемачку ушло два и по милиона људи из других земаља ЕУ, а у њих отишло 692.000 Немаца.

Уз табелу кретања становника ЕУ у девет њених чланица и из њих – британски лист закључује да би питање слободе кретања унутар ЕУ могло да отвори у Бриселу Пандорину кутију јер ЕУ жели јачање прописа у корист миграната.

То су и немирне политичке воде за Европску комисију која се као неизабрано наднационално тијело држала подаље од усељеничких питања, закључује лист, пренио је Би-Би-Си.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *